![]() |
Cytat:
... mam w szufladzie pare takich sztuk na ktore zlego slowa nie dam powiedziec ;) pozdr |
Kiepska przepsutowosc, to przede wszytskim kiepskie karty, znam to po swoim przykladzie, wczesniej mialem jakiegos Realteka tania za 30 zl, teraz mam 3Com i roznica jest znaczna
|
Cytat:
pozdr |
Możesz jeszcze wyłączyć QOS w WinXP, gdyż ten rezerwuje sobie ok 20% przepustowości łącza. Sposób jak to zrobić łatwo znajdziesz w necie.
|
znaczy wiesz co ... na linux'sie kopjujac dane (3,109,288K) miedzy dyskami (1GHz AMD Seagate) mam 18MB/s-10MB/s (czas 03:48)
to co Patrixs napisal maxymalna przepustowosc twego lacza to 12,5Mb/s (100/8=12,5MB/s) sprawdzilem sobie teraz polaczenie (A7N8X-E Deluxe GOLD -> Marvell Yukon Gigabit... switch compex'a <-bez duplex'u ... stary podcziwy 3com905) w menadzerze zadan mialem czas 06:44 (kopjujac te same dane) http://www.artgraph.com.pl/alex/test/73.PNG moze kabel lub realtek (z jednym juz jazde mialem) sprwadz tez kopiowanie w drugo strone i blagam ... wez sobie jakis rzetelny 'miernik' ;) pozdr |
Cytat:
jedna -nvidia.druga 3Com,na starym kompie mam Realteka-próbowałem na Auto i na full duplexach zawsze to samo.Podejrzewam,że winny jest stary komp i jego twardziel na ATA66.No i cos pisze w instrukcji karty realtek zeby montowac na złączu PCI z Busmasteringiem a tam mam płyte VIA i nie bardzo jarze o co chodzi... |
a obie karty maja wlaczony duplex?
pozdr |
Ja mam FireWire w SB Audigi i w drugim kompie to samo, potrzebny jest do połączenia jakiś dodatkowy specjalny sprzęt ??
|
Cytat:
|
chyba ze komputery polaczysz sobie FireWire, to juz co innego :)
albo nowa siec 1GB Ethernet :) |
u mnie jest sieć 100MBit/s i max mam 9MB/s
|
ja mam siec 100Mb/s, tez mam max 50 przepustowosci. kable max 20m. chyba tak ma byc, dyski chyba wiecej i tak nie pozwola. mnie osobiscie to w zupelnosci styka
|
ja mam sieć na BNC i mam 10Mb/s czyli 1,25MB/s i... nie narzekam ;)
|
12,5 w teorii, ja takich predkosci na takiej sieci w zyciu nie widzialem, zawsze max to ~9MB, czy skretka czy bnc
no chyba, ze trzeba miec jeszcze inny kabel :P |
Dzieki wszystkim za pomoc, nic nie bede zmieniał.Człowiekowi juz sie w głowie przewraca z tymi prędkosciami,a nie pamieta jak niedawno jeszcze na Amidze 500 kopiowało sie dyskietki minuta dwadziescia. ;)
Pozdro... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02. |