![]() |
mpg do dvd + napisy
Mam film w formacie mpg (svcd) i chciałbym go przerobić na dvd + napisy. Czy możecie mi polecić jakieś programy, za co z góry dziękuję.
|
Mam film w formacie mpg (svcd)
mają on wklejone napisy w obraz???bo jak nie to wystarczy zaimportować plik mpg (svcd) do dvdmaestro, zaimportować odpowiedzio przerobione napisy i gotowe! reszte informacji i wskazuwek(dotyczących authoringu w dvdmaestro) jest na stronie Cobry( przerabianie divx na dvd PAL) |
To był by pomysł, ale dvdmaestro nie chce wczytać takiego mpg-a, może muszę zainstalować osobno sterowniki mpg, ażeby DVDMaestro mógł później je wykorzystać?
|
Cytat:
można też przekodować obraz zmieniając rozdzielczość za pomocą CCE, TMPGEnc, Mainconcept MPEG Encoder itd. to dłużej trwa ale daje pewny efekt |
no tak Cobra ma racje musisz zmienić rozdielczość :-) polecałbym do tego CCE - niezawodny
pozdrawiam |
Spróbowałem tego ReStream i ładnie wszedł do DVDMaestro ale są tylko kolorowe kwadraciki lub czarny obraz. Udało mi się bez problemu wyciągnąć dźwięk obrobić do 48000 i chodzi ładnie. Samego video mpg próbowałem wrzucić do CCE, ale on nie chce go wczytać - więc spróbuję z TMPGEnc. Dzięki za podpowiedzi.
|
Cytat:
|
Mój plik samo Video ma teraz rozszeżenie m2v (do demultiplexingu użyłem TMPGEnc). Gdy miałem film avi to używałem do tworzenia skryptu avs programu Fitcd, ale on nie chce wczytać pliku z rozszeżeniem m2v (próbowałem zrobić to z avi a potem pozamieniać dane ale to nic nie daje, chyba że coś źle robię) - co mogę w takim wypadku zrobić?
I jeszcze jedno pytanko. Jezeli wszystko wyjdzie. Mój film svcd jest na 3 płytach i będę chciał to oczywiście zrzucić na 1 dvd, więc będę musiał je jakoś połączyć. Czy można do DVDMaestro powrzucać 3 części filmu osobno i tak samo dźwięku + napisy, a moze to za dużo bawienia i warto by było najpierw jakoś połączyć te części filmu i Audio i wtedy dopiero wrzucić do DVDMaestro? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ok dzięki, będę czekał na skrypt.Mój plik jest w Pal.
|
jeszcze jakbyś mi wysłał screena z tego SVCD (np. z PowerDVD) w oryginalnych rozmiarach to bym wtedy zrobił poprawne Resize dla twojego filmu w tym skrypcie...
mail na jest mojej stronie. |
Cytat:
Natomiast w kwesti moich osobistych preferencji stawiam na TMPGEnc... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:39. |