![]() |
Proszę o poradę !!!!!
Mam zamiar zmienić płytę główną z MSI KT333 na jakąś z chipsetem nForce2.
Tylko którą wybrać aby była za rozsadne pieniądze i dobrze śmigała.Co sądzicie o Epoxsie 8RDA3I za 295zł lub MSI K7N2 za 348zł. Może ktoś ma takie płyty u siebie więc proszę o opinię. :) |
Abit NF7 s2.0 i tyle.
|
Wszystkie płytki wyposażone w nForce 2 są dobre (no może poza ECS) i wydajnością to się niewiele różnią. Dlatego przy ostatecznym wyborze radzę zwracać uwagę na wyposażenie - tj. Serial ATA, RAID, Soundstorm, Dual BIOS, okrągłe kable ATA - wbrew pozorom nie każdy producent dba o takie szczegóły. Ja mam Epoxa 8RDA3+ i tu producent naprawdę się postarał, ale nie będę się upierał że ta płyta jest najlepsza (zarówno w wydajności jak i wyposażeniu), bo nie porównywałem jej z innymi na nF2.
|
w sondzie na frazirze wygral asusa oraz abit.
ja mam abitka i nie mam na co narzekac. jest wszytko czego dusza potrzebowala. plyta stabilna, nawet przy OC, soft menu no i auto clear cmos jak cos nie wyjdzie. a to sie naprawde przydaje. |
Tutaj można poczytać o A7N8X Deluxe (np. porównanie z Abitem, ale nie tylko)
|
Ja mam MSI K7N2 Delta-L i narazie nie narzekam. Wszystko fajnie smiga. Owerkloking ;) bez problemowy, chodz wyczynowo nie sprawdzalem. Kabelki ATA sa zwiniete wiec lepszy przeplyw powietrza w srodku. Fajne dodatki do MSI MOBO takie jak D-BRACKET i S-BRACKET i banalny Live Update do biosu i sterow ulatwiaja mi zycie :D W raida nieinwestowalem chodz mam 2x 160GB ale szkoda mi miejsca ;) W S-ata tez nie bo jeszcze jakos tak malo popularne a zanim sie spopularyzuje to se kupie nowa MOBO z jeszcze innym nowym stuffem :>
|
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?p=860992
ja polecam Asusa A7N8X Deluxe. Idealna plyta. Soundstorm bdb jakosc dzwieku, overlocking (bez problemu 2500+@3200+)Sata, pelny wypas. Nie mam zastrzezen To samo do ABITA NF7 - 2 najlepsze plyty |
Zdecydowanie ep-8rda+ rev. 2.2! 8)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:44. |