![]() |
same LG i Liteony na tym forum :)
A co powiecie o Sony CRX230E1 ??? Miałem LG i było fajnie, a teraz zastanawiam się nad tym Soniakiem. Dobrze wypada w tutaj w testach. Niech mi ktoś jeszcze powie czy to jest głośny napęd?
|
Witaj na forum.
Same LG i LiteOn'y bo najpopularniejsze/najlepsze ;) Z tego co wiem, to Sony = LiteOn - mają prawie te same bebechy. LiteOn'y nie należą do cichych. Poczekajmy, na użytkowników Soniaczy... |
Sony CRX 230E to jest OEM LiteOn Ltr-52327S
|
Cytat:
najcichszy jest ASUS |
LITE-ON 52327S 4ever!!!
|
A ja mam Teac W524 i nie narzekam...
|
ale nowych Teac'ow nikt nie poleci Ci z czystym sumieniem... sam mialem kiedys Teaca, ale teraz Litek 52327S 4ever... dopuki nie padnie i nie kupie jakigos DVD :) a moze juz cos nowego wtedy wejdzie :P
|
Teac z końcowka G (523252) też jest Lite-ON'a OEM :)
|
Cytat:
|
wiekszosc poleci Ci LiteOn'a lub LG
a innych firm i tak w 90% przypadkow to OEM Litka ;) szczegolnie w nagrywarkach, w przypadku combo tez jest podobnie ja naleze do obozu LiteOn'a, ale cokolwiek z ww. powinno spelnic Twoje oczkiwania,chyba ze trafisz na zly egzemplarz, co niestety jest mozliwe w przypadku obu firm (zaraz sie zacznie licytacja zwlennikow obu firm :> a moze nie :> ) |
Cytat:
|
Niedawno zakupilem nowego sprzeta - Asusa CRW5232AS. Znalem tutejsze preferencje i mimo wszystko nie chcialem liteona bo nie potrzebuje nagrywarki do testow w k-probe ani do piracenia gierek, LG tez nie chcialem bo wbrew danym producenta na niczym nie chce nagrac 52x ani w poblizu a ja wole sam decydowac co z jaka predkoscia wypalam.
I mimo wszystko uwazam ze chyba dobrze zrobilem, ten model asusa jest naprawde cichy i szybki, mechanizmy AFM i DDSS 2 z pewnoscia maja wplyw na jakosc wypalania, na cdrlab wrzucilem testy plytek Mint (czyli szajsow) nagranych 52x - jak ci sie chce to zajrzyj. Co do ciecia zabezpieczen to sd do wersji 2.8 pokonuje, wyzej nie wiem i chyba nie bede mial okazji sprawdzic. Co wiecej powiedziec, sprzet nowy i dziala spoko. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:34. |