![]() |
Firmware
Jak po wgraniu nowego firmware powrócić do starego?? bo am problemy z Lite-on 52327S (nie chce mi nagrać płyt)?? Please help
|
Jesssuuuuu!!! ...człowieku używaj opcji...>>SZUKAJ<<
Programami...: WinMtkFlash lub pod Dosem ...MTKFlash, http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm |
Cytat:
Udało ci się wgrać starszy bios? bo ja próbowałem na różne sposoby i coś nie moge... |
przeciez to kwiestia kilku klikniec myszka :ysz:
trzeba miec biosa w postaci pliku .bin/.hex, MtkWinFlash - w nim uruchamiamy tryb IDE i dzialamy, tylko ostroznie zeby nie wpakowac biosa do nieodpowiedniego napedu :P |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Tu masz jeszcze sreenshota jaki błąd mi wyskakuje jak robie MtkWinFlashem |
Cytat:
|
jaka wersje biosu miales przed wgranie obecnego
====================================== Różnica pomiędzy nowym a starym modelem polega na tym, że nowy LTR-52327S nie posiada kości EEPROM, na której w starym modelu zapisywane są dane kalibracyjne lasera, umożliwiające poprawne nagrywanie. W nowej wersji tego modelu informacje te zapisane są w biosie napędu, więc nadpisanie go prowadzi do uszkodzenia urządzenia! wiec nie ktoer instrukcje tu podawanie sie nie sprawdaja(LTR-52327S nie posiada kości EEPROM) |
Cytat:
P.S. może skoro nie da się przywrócić starego biosu to może pójść do sklepu i skorzystać z gwarancji, może mi wymienią na miejscu? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:41. |