![]() |
co sądzicie o ....
WITAM
Od 3 dni jestem posiadaczem łącza internetowego (radiowego) o przepustowości 2Mbps czy ktoś z was posiada takie cudo i jak działa i co o nim sądzicie. PS. ja mam drobne problem, bo co chwilę nadajnik jest konfigurowany i net nie działa. :( |
... ile Cię to kosztuje miesięcznie ???
|
Cytat:
|
Rozumiem że te 2MBit/s masz współdzielone? Ja mam tez radiowe 2MBit/s podzielone na paredziesiąt osób w bloku. Sygnał leci pare km z centrum Krakowa i nie mam problemów z osiągnięciem maksymalnej prędkości czyli jakieś 230KB/s. Troche dużo wzieli sobie za założenie :/ ja zapłacilem połowe z tego i na miesiąc jest 45zł...
|
Cytat:
jake masz trasfery na torrentach bo kumpel ma ok. 70kb na tym łączu?? |
Tzn u siebie masz wpiętą karte radiową? Ja mam normalną sieciówke bo net jest rozdzialany z serwera i dopiero w nim jest zamontowany cały sprzęt radiowy z anteną kierunkową na centrum. U ciebie pewnie rozdzielają na punkcie dostepowym.
torrenta nie używam ale na emule podchodzi pod 220KB/s ale częściej jest w granicach 50KB/s... zależy jakie kto ma łącze po drugiej stronie. |
u siebie mam karte sieciową na ścianie budynku ok 26m od kompa wisi antena "BabuYaga" koło niej w skrzynce "D-Link AirPlus Wirless Network DWL-900AP+" i do domu idzie skrętka...
|
No ale tez jesteś jakiejś sieci wewnętrznej? Łącze 2MB/s jakby się chciało mieć tylko dla siebie kosztuje ponad 2000zł/mies... Przynajmniej to na którym ja jestem tyle kosztuje.
|
Tego neta udostępnia w moim miasteczku Technikum aby zmilimalizować soje koszty (podobno ok 4000zl), każdy kupuje odpowienią antene (w zależności od odległości do nadajnika) i Tego D-Linka i karte sieciową i kożysta ile wlezie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:03. |