![]() |
Przyspieszanie uruchamianie WinXp
Jak moglbym przyspieszyc uruchamianie WinXp, nie chodzi mi tu o przyspiesznie WinXP tylko same uruchomienie systemu poczawszy od wsicniecia przycisku POWER na obudowie. Pozrawiam :papa:
|
Witam!
BootVis + kontrola autostartu + porzadkowanie rejestru + defragmentacja dysku + wylacznie zbednych uslug + dobry sprzet |
albo dwa dyski <- raid0 ... system ci wstanie w 6sec (tgz. dwa paski) :D
|
Cytat:
no dobrze a jak mam te dwa dyski 40 i 120 to jesli sien ie mysle z tej 120 na raidzie zostanie mi obkrojone 80gb i zostanie tylko 40 |
Cytat:
A ten BootVis to skad moglbym go sciagnac, oraz takze jesli chodzi o porzadkowanie rejestru to czym moglbym to zrobic? :czas: |
ftp://spcsk.amwaw.edu.pl:21/pub/Bootvis/bootvis.msi
ale jesli zamierzasz zrobic defragmentacje, to bootvisa uzyj wlasnie po niej a jak tego uzyc to bylo na forum, poszukaj, ja nie mam czasu, bo wlasnie spadam ;) |
Cytat:
Do czego sluzy ForceASPI, ten plik. |
Podobno start systemu przyspiesza program tunexp.
Przed chwila sciagnalem i sie bawie ale efekty nie zbyt widoczne. Chyba jednak sprzet przydalby sie szybszy :) Co do forceaspi to skorzystaj z wyszukiwarki. |
ja przedchwila bawilem sie bootvis'em ... na raid'zie sata 2x160 (seagate) system odpalal sie na 7 paskow XP'ka ... po optymalizacji rejestrow i defragmentacji 4 paski ... po optymalizacji bootvis'em widze tylko 2 paski ... :>
jest to fajne a zarazem dziwne bo na drugim kompie bez jakiejkolwiek optymalizacji (raid0 sata 2x80 IBM/Hitachi) ... widze tylko 1,5 paska :D |
Cytat:
No dobrze a ten TUNEXP to gdzie mozna znalezc ??? |
Cytat:
Jak moge zoptymalizowac rejestr ???? |
Cytat:
|
Cytat:
|
a ile macie lat?
a ktora z was to kobieta? a pracujecie juz? a skad jestescie? a jaki jest adres google? :D :D :D :D edit: ooo!!! ikonki pozmieniane!! mailo byc tak: ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ |
Cytat:
Zamien sobie ten AVATAR, gdyz tylko to Cie podbudowuje........ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:14. |