![]() |
Film w .iso + napisy ???
Witam...ściągnełem z netu film w postaci pliku .iso Chciałbym sie dowiedzieć jak moge do niego dołączyc polskie napisy... Jaki program odczyta mi z obrazu iso film i pozwoli dołączyc do niego napisy... Wielkie dzięki
|
ISO montujesz przy pomocy Daemon Tools'ów a potem możesz zajrzeć:
1. na stronkę CobraVerde (www.cobraverde.net) 2. na stronkę Wiewióra (dvdrhelp.prv.pl) 3. na moją stronkę (coruscant.plukwa.net/DVD/) |
ale na tych stronach jest tylko napisane jak dodac napisy do pelnego dvd a nie do obrazu iso ,moglbys wyjasnic(ja mam podobny problem mam film w formacie VCD ale w plikach bin+cue
|
Cytat:
mjq |
no dobra robie tak jak mowisz i co dalej jak dodac napisy do gotowego juz VCD
|
Cóż w/w stronki Ci się nie przydadzą. Musisz wkleić napisy na stałe w MPEG-1 (co oznacza, że musisz przekodować pliki). Format VCD nie przewiduje wybieralnych napisów.
Przy pomocy VCDGear (albo czegoś podobnego) wyciągnij mpeg'a z tego bin'a. Wczytaj do VirtualDubMod'a, wykorzystaj któryś z filtrów do dołożenia tekstu (do głowy przychodzi mi TextSub). Jak już tą część będziesz miał przygotowaną to wykorzystaj wbudowany w VD framserver i wciągnij np do TMPGEnc'a (albo CCE). Przygotuj się na pogorszenie jakości (choć słowa jakość i VCD jakoś mi się nie kojarzą razem). Podejrzewam, że lepsze efekty byś uzyskał konwertując DivX'a do VCD (z wklejeniem napisów). |
dzieki ideJ
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:55. |