![]() |
potrzebna szybka pomoc :-(
Witam
1. mam takie pytanie jak odzyskac dokumenty w windows XP po formatowaniu.. mielem je zapisane na oddzielnej partycji której nie formatowełem ale po formacie wyswietla mi się taki komunikat, "Odmowa dostępu" a jeden dokument jest mi potrzebny na jutro a ma kilkadziesiąt ston. :( 2. Format był spowodowany jekimis dialerami, trojanami itp. których nie szło usunać z systemu bo podszyły się pod pliki systemowe i ponownie się pobierały po uruchomieniu... czym się przed tym bronić ??? PS. szybszy kontakt ze mnią przez gg (1364802) |
a i jeszcze screen...
ratujcie |
na moje oko to nie masz uprawnien do d poniewarsz sformatowales c :)
tryb awaryjny-> właściwości d czy jakoś tak i gdzieś tam bedzie właściciel - musisz dac sobie wlasciciela lub prawa do wgladu z pod administratora a dlatego tryb awaryjny bo u mnie w home'ie admin wchodzil tylko w awaryjnym |
Wyłącz proste udostępnianie i we właściwiściach tego folderu/pliku dodaj siebie. Tak samo jest w przypadku folderu System Volume Information jak ktoś próbował do niego wejść :D
|
Cytat:
P.S Proszę o odpowiedzi na pytanie nr.2 |
adaware, bps spy remove, jakiś av. Dialery zazwyczaj sie dopisują do klucza run w rejestrze. Wystarczy zobaczyć do jakiego pliku jest ścieżka i po ubiciu dialera wystaczy usunąć go z dysku oraz wpis z rejestru.
|
adaware używałem ale nie usuneło wszystkiego, a ten trojan dopisal się do pliku system32.dll
|
kasuj go od reki 8)
trojany tak maja, nazwy sa specjalnie takie, aby zwykly uzytkownik myslal, ze jest on wymagany do prawidlowej pracy systemu lub ze jest jego czescia |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:31. |