![]() |
DVD+RW z 4,7GB zmniejszone na 1,4GB
Witam
Kupiłem sobie nową płytę Verbatim DVD+RW, nagrałem dane (ponad 4GB), czyli wszystko OK. Po pewnym czasie postanowiłem ją skasować aby móc ją nagrać ponownie i tu moje wielkie zdziwienie. Po skasowaniu płyta ma pojemność 1,4GB (28% całkowitej pojemności) zamiast 4,7GB. Moja prośba do fachowca, jak z powrotem przywrócić jej pojemność 4,7GB. Kasowanie pełne nic nie dało. |
jaki model plytki ?! firma cos wiecej napisz... ?!
|
płyta DVD+RW Werbatin DataLifePlus 1-4x 4,7GB
|
Cytat:
|
a czym kasujesz tą płyte????bo jak Nero - to mogą dziać się różne śmieszne żeczy!!!
polecam DVDinfoPro - bardzo dobrze radzi sobie z kasowaniem płytek |
NERO i DVDinfoPro nie mogą sobie z tym poradzić, zawsze po kasowaniu, formatowaniu pełnym, mam pojemność 1,4GB, a stało się to po formatowaniu DVDinfoPro
|
no to dziwna sprawa!!!!
a jak wrzucasz płytke do nagrywarki potem nagrywasz jakiś film ok 4G np.DVDClonem to co się dzieje ( bo umnie clon formatuje ją jeszcze raz poczym nagrywa)????? może to coś da. kurcze nie wiem czeba się uciekać do różnych podstępnych metod :-) aha a gdzie ci ją wykrywa jako 1,4GB???z pod windows'a czy w nero (a może tu i tu) popytam znajomych może oni coś wiedzą na ten temat! pozdrawiam |
kup inna DVD+RW i juz O_o moze ta jest wadliwa.. jak na tamtej bedzie to samo to zmien DVD nagryware bo ta do d... :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:33. |