![]() |
Jak zrobic chaptery?
Witam
Mam 4 voby zripowane z dvd - jest to sam koncert bez dodatków. Są one w NTSC. Jak zrobic z tego image DVD do nagrania, ale z chapterami. W tej postaci sa tak jakby 4(4voby). Za pomoc dzieki. Krzysztof |
Cytat:
Nastepnie uruchom IfoEdit daj Create IFOs depnij Create 1 PGC only, Create chapter for each cell wczytaj pierwszego VOBa z czterech, które masz Destination directory - same as source i OK Powinna Ci sie odtworzyc struktura oryginalnego DVD jak bedzie OK zrestertuj IfoEdit wczytaj VTS_01_1.IFO daj Get VTS sectors i mozesz wypalac. Gdyby cos bylo nie tak z odtworzonymi rozdzialami - wczytaj te VOBy do jakiejs aplikacji akceptujacej VOBy jak są - np. DVDLaba i tam recznie dodaj rozdzialy |
chocby tak
oczywiscie roxio 7 8)
|
możesz też popkombinować z Tmpegnc DVD Author - doniego wczytasz vob'y podzielisz sobie go na sceny , dorobisz menu i gotowe!!programik bardzo prosty w obsłudze no i powszechnie dostępny (wersja trial 30-to dniowa)
pozdrawiam |
Dziękuję za podpowiedzi, niestety się nie udało.
Mam takie problemy: Dla IfoEdit - Could not find any VOB unit in VOB files Dla Roxio-DVD Bulider - nie moge zaimportowac Vobów do projektu, nie widzi ich Dla Tmpenc DVD Author- otrzymuje komunikat This is an illegal video file This is an illegal video file. For DVD-Video you can only use the following video formats: MPEG-1 Video, MPEG-2 Video Z góry dziękuję za dalszą pomoc. Krzysztof |
Cytat:
VTS_01_1.VOB VTS_01_2.VOB VTS_01_3.VOB VTS_01_4.VOB ? |
Dzięki
O tym nie pomyslalem. Nazywaly sie inaczej. Zmieniłem i działa. Thx all Krzysztof |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:48. |