![]() |
Przegrywanie płyt z bad sectorami na Play Stację
Chciałem przegrać dwie płytki na playa, niestety ani mój CD-Rom, ani Teac 512 EB nie potrafią ich poprawnie odczytać. To znaczy - ostatnie 20% odczytywane jest jako błędne sektory.
Płytki, które chciałem przegrać nie są orygianałami, prawdopodobnie są uszkodzone mechanicznie, ale na play stacji chodzą poprawnie - czyli niby są w porządku, ale jak chcę je przegrać, pojawiają się problemy. Mój CD-Rom Asus nie czyta subkanałów, ale zrobiłem obraz płytek na dysku Teac'iem, sprawdziłem innymi programikami i płyty na pewno zabezpiecznone nie są. Zamiast niszczyć kolejne cd-r, postanowiłem porobić obrazy na dysku, kombinując z różnymi opcjami. Po zaznaczeniu omijania błędnych sektorów obraz jednej z płyt został zrobiony - pojawiał się komunkat "skanuję błędne sektory, a potem - nagrywam błędne sektory", natomiast w przypadku drugiej, w logu pojawiało się tylko - "sektor taki taki jest uszkodzony", nie było nic o nagrywaniu błędnych sektorów, a przy zaznaczonej opcji pomijania błędnych sektorów, co prawda pomijał, ale jeden sektor na minutę, biorąc pod uwagę, że tych sektorów jest około 20% na płycie, obraz płyty robił by chyba tydzień. Ale powtarzam - obie płyty chodzą poprawnie na playstacji, nie wiszą na niektóych levelach itp. No więc - jak te płytki przegrać? |
po prostu są przez kogoś zabezpieczone struktura jast taka jak domniemywam bo nie napisałeś jak ona jest że masz track data , póxniej np tracki audio a potem znów najczęściej tracki data, Jeżeli była by to pierwsza kopia po zabezpieczeniu i miłbyś odpowiedni CD ROM to mógłbys to zczytać poprawnie ale że te płytki przechodziły juz przez parę osób które tak jak ty zczytywały je z błędami dlatego jest ich tyle .nie ma najmniejszych problemów żeby to przegrać potrzebatylko CD ROM Toshiba , zaznaczenie szybkie omijani błędnych sektorów i po sprawie.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:07. |