![]() |
Klonowanie DVD
Witam,
od niedawna jestem posiadeczem DVD-RW Toshiba ( nie pamietam modelu, wiem ze jest to podwojna osemka ). Sprzecik sprawuje sie idealnie, tylko.. w nero mam problemy z klonowaniem co niektorych plyt DVD. Tak wiec chcac wykonac kopie zapasowa oryginalnego filmu wyskakuje mi blad kopiowania ( nie pamietam dokladnie jaki to byl.. "css", ablo "ccs" - cos w tym stylu ) Jesli powtarzam temat, to z gory za to przepraszam, ale nie moge sie polapac z wyszukiwarka na tej stronie.. szukalem info na ten temat w dwoch dzialach i nic :( Uzywam programu nero 6.. iles tam ;) Pozdrowionka un_black |
chodzi o css - sposob zabezpieczania plyt przed kopiowaniem
wpisz decss w szukajke i bedziesz mial rozwiazanie co niektore programy do kopiowania maja algorytmy decss juz wbudowana, dla innych wystarczy zgrac zawartosc plyty na hdd za pomoca decss i nagrywac z dysku 1. temat bardziej do dzialu dvd 2. po co dwa razy ten sam temat (w tamtym dziale by wystarczyl, a z tegomozna np przeniesc) 3. witamy na forum :banan: |
Dyskusje polaczone, niepotrzebne posty usuniete.
Pozdrawiam |
Cytat:
ad1. temat zabezpieczenia to zabezpieczenia.. a dvd to dvd, czyli teoretycznie i na jednym i na drugim mozna bylo o tym napisac ad2. no... tak ;) sorki za balagan ad3. ;) mam nadzieje ze czesciej bede przesiadywal na tej stronce, w sumie to poki co nie mam czasu sie bawic w przegrywanie plytek, praca nieublaganą jest.. w sumie to dvd-rw mam juz spokojnie z miesiac czasu, a nagralem nia z 8 plytek ( w tym polowa nie dla mnie ) - tak mnie tylko ten css denerwowal... ok, biore sie za wyszukiwarke i szukam sposobow... jak wroce do domu to sprawdze czy odpali Dzieki za pomoc Mikolaj |
dalej mam lipe
zabezpieczenia juz obchodze ( decrypter, czy siakos tak sie nazywa programik ktorego uzywam )
powiedzcie mi tylko czy mozna wrzucic na dvd r 4.7GB film, ktory zajmuje 7GB? w sumie to nie wiem jak to jest, moze sa plyty 7GB? odpowiedzcie tylko, jesli tak to zaczne buszowac po forum i szukac info co i jak, ale poki co gdy wracam z pracy to ide od razu spac, bo z deczka mamy zapierdziel przed wyborami.. z gory dziekuje za odpowiedz |
Najprościej bedzie, gdy potraktujesz taki film jakims programem do kopiwania plyt DVD (DVDx copy platinium, DVDFab, Dvd-cloner, CloneDVD2, DVD Shrink itp.). Najczesciej takie programy pozostawiaja ci wybor, czy kopiujesz cala plyte bez kompresji (wtedy z podzialem na 2 plyty), czy tez z kompresja (i wtedy miesci ci sie na jednej plycie). Masz tez wybor czy przezucic sam film (mniejsza kompresja) czy tez cala plyte z menu, dodatkami, wersjamijezykowymi itp (wieksza kopresja).
Probowalem kazdego z tych progsow i jakosc przy kopresji byla porownywalna. |
Jak nalezy wlaczyc decss? Znaczy sie co nalezy zrobic zeby on zadzialal??? PLZ o szybko pomoc...
Tylko krok po kroku prosze... (mam program alcohol 120% jakby co) |
zrzuc DVDDecrypterem zawartosc plyty na hdd i masz juz "golasa" bez zabezpieczen i robisz co chcesz, lub anyDVD takze "omija" zabezpieczenia :spoko:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:43. |