![]() |
co prawda pisałem do abit-polska, chlopaki z usa są lepsiejsi :D
|
Cytat:
Sam nie wiem, ale proponuje zajzeć na www.tweak.pl |
Cytat:
płyta jest na VIA KT 133 |
Mają ale tylko do pewnego tygodnia. Wiem bo bracik miał dwa 1600. W jednym (tym co wczesnije kupił) był mnożnik odblokowany, a w tym drugim już był zablokowany.
Jesli masz go zablokowany to się jakieś mostki na procku zwiera. Nie pamiętam jakie, ale jest o tym w necie masa rzeczy. Proponuje www.tweak.pl |
|
Sorki, miałobyć fun, ale ze mnie gamoń. :kicham:
Durnie miały odblokowane mnożniki tylko do jakiegośc tygodnia, ale nie pamiętam do którego. Wg mnie wybrałes zły proc. Mogłeś sobie wziąśc jakiegoś 1600 a wykręciłbyś go na pewno wyżej. Nigdy nie bierze się proców co chodza na max obrotach, bo się slabo kręcą. |
ten duronik chyba ma odblokowany mnoznik [sprawdz to obnizajac go o 1x jesli bedziesz mial mniej taktowanego durnia po restarcie znaczy ze mnoznik jest odblokowany]
na poczatek polecam obnizenie mnoznika i przejscie z fsb 133 na 166 potem patrzymy na temperature mnoznik w gore przy stabilnej temperaturze <50*C gdy nasz duren nie bedzie chcial sie dalej podkrecic podnosimy napiecie o 0.1 i dalej z mnoznikiem ew. z fsb ;) |
Cytat:
A może miało być FUN ? |
Cytat:
chyba jestem za słaby z angielskiego :haha: bo bym przetłumaczył te słowa: Nie ma overklokerów - nie ma "wiatraka/wentylatora" 8-) |
Proponuje zajrzeć na stronę producenta płyty, oni określają jakie procki chodza OK. Na jkim chipstecie jest ta płyta?
|
a ja mam pytanie z innej beczki: czy durony są zgodne wstecz?
już wyjaśniam o co mi chodzi. mam teraz durona 1,2 GHz z szyną 100MHz w płycie Abit KT7A RAID z najnowszym biosem i czy teraz na tej płycie duron 1,4 GHz z szyną 133 MHz ma szansę odpalić ale się nie spalić? |
|
ja proponuje zakup aktualnego numeru Komputer Świat Ekspert tam jest wszystko o podkręcaniu, zajrzyj również na overclocking.pl
|
pdkręcenie Durona 1800
witam!!!
Pytanie tak jak w temacie!!!! może ma ktoś jakieś ciekawe linki na tema podkręcania (durona) , może jakieś opinie na ten temat itp. przyda się naprawde wszystko bo jak narazie jestem zielony w tej sprawie, a mam zamiar pomęczyć troche mojego Durona ^_^ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:05. |