![]() |
Teraz już wiem....Dzieki za info ! :-)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale to nie byla wina nagrywarki, tylko dziadowskich płyt. Kod MCC00RG200 dvd-r x2 printable. Nigdy więcej. |
Cytat:
RICOHJPNR02 (TDK). |
Cytat:
|
Cytat:
Jabba P.S. "Co za franca ta esperanza" jak mawiał poeta z 17 wieku ;) |
Cytat:
Unikać tych płyt jak ognia. Jak w dvdinfopro pokaże kod MCC, to zalecam obchodzić szerokim łukiem. Sprawdzone empirycznie. |
Już po kłopocie - problem tkwił w firmwarze (1.06) ,zrobiłem update do 1.07 i wszystko śmiga :-)
|
Jesli sprawdzałeś płytki w innych napędach i są sprawne to moze Twój palnik się psuje. Wiem,ze Fido 2001 miał problemy z Plextorem. Odsyłał do serwisu...
Jabba |
Problem z odczytem DVD-R Verbatim 2x Printable (Prosze o POMOC)
Jakieś 3 tygodnie temu kupiłem nośnik DVD-R firmy Verbatim z powłoką przystosowaną do nadruku. Po wypaleniu na niej mp3 nie miałem z płytą żadnych problemów aż do wczoraj (przy odtwarzaniu z początku zaczeła się przycinać muzyka, a później napęd przestał ją czytać (!!!). Płytke nagrywałem/odsłuchiwałem w napędzie PLEXTOR PX-708A. Podobny problem zdarzył sie (też wczoraj) przy odczycie płytki CD-R Datex (z zielonym nadrukiem). Płytki sa w 100% sprawne - CD-Rke sprawdzałem w starej nagrywarce (TEACu) ,a DVD-Rke w XBOXie. Czym te problemy mogą być spowodowane ?????
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:04. |