![]() |
RegCleaner 4.3
Mam kłopot z kompem. Zdaje się być totalnie zapchany rejestr (65% dysku jest wolna) zainstalowałem RegCleaner 4.3. Jak się zabrać do czyszczenia?
|
przed czyszczeniem zrób backup rejestru :)
|
Jak to zrobić?
|
W Reg Cleaner -> Opcje/Czyszczenie rejestru/Kopia Bezpieczeństwa(Backup) ...zaznacz Twórz jedną kopię.
|
menu start >> programy >> akcesoria >> narzędzia systemowe >> kopia zapasowa (po czym zaktualizować ASR)
na ten temat masz wszystko w pomocy (uruchom...- wpisz " regedit "- menu górne_pomoc) |
Zaznaczyłem, uruchomiłem czyszczenie automatyczne i nie wiele pomogło.
Uruchamiem: Mój komputer i ... - czas trwania operacji ok 1min. (!!!) |
Spróbuj Ad-awarem przeskanować może to coś pomoże.
|
powinienies dokladnie przejrzec co ci sie laduje,Dlugie ladowanie moze byc spowodowane duza iloscia ladujacych sie programow i urzadzen ( autostart i tray), lub pozostawieniem w trayu tych urzezen i programow. Komputer wtedy ich szuka.
Zwroc tez uwage na konfiguracje sieciowki i karty graficznej. Jakikolwiek konflikt urzadzen moze wydluzyc start komputera Ad-awar raczej nic tu nie da - bo usuwa tzw.szpiegow.Nie piszesz nic o systemie, ale autostar to nie tylko to co widzidsz w zakladce. Do rejestru to bym raczej polecal jv16 Power tools, ale to kwestia gustu jak sadze Rejest to najlepiej samemu czyscic ( ale uwaznie), |
W opcjach jest Langue, wybierz polski i powinno być Ci już łatwiej, w tych samych opcjach wybierz czyszczenie rejestru, czyszczenie wpisów OLE, zanacz bardzo silne, przjdź do zakładki narzędzia, czyszczenie rejestru, kliknij na, wykonaj wszystkie wymienione. Powinno pomóc. Jest jeszcze jeden program RegistryHealer, ja go używam. Powodzenia.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:16. |