![]() |
nagrywarka kompatybilna z bledami EFM
co to sa te bledy EFM, jak sprawdzic nagrywarke pod tym kontem i czy mozliwe ze przy przegrywaniu cd z progsem musze miec nagrywarke kompatybilna z bledami EFM bo inaczej progs bedzie zle chodzil??
|
No nawet w dziale CDR Zabezpieczenia jest przyklejony topik na ten temat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=22672 8) |
dzieks za linka, nie moge jednak znalezc opisu "ilosci owieczek" do lg cd-rom crd-8521B :/
|
Cytat:
|
zgaduje ze dwie
potwierdzenie dostaniesz robiac ten test na emf |
test zrobilem na swojej starej soniawce i wyszlo tak jak znalazlem ze... korekcji nie posida... ten LG to nie na moim kompie jest tylko u dziewczyny dlatego teraz nie mam mozliwosci zrobienia testu :/
|
jeszcze jedna dopytka... jesli mam nagrane cos nagrywarke z korekcja tych bledow, to potem przy odtwarzaniu nagrywarka czy cedek tesh musi miec ta korekcje czy nie??
|
Cytat:
|
Nie korekcja będzie ci potrzebna do zgrywania danych ;) (robienie obrazu). Ale jak nie będzie miał korekcji to może mieć problemy z odczytem np. porysowanej lekko płyty.
|
Piterniel - tu chodzi o inna korekcje - o zabezpieczenie oparte na powtarzajacych sie regularnych ciagach bitow, co w wiekszosci przypadkow prowadzi do przepelnienia bufora EFM w nagrywarce i niezgodnosci nagranej plyty z orgialem
czyli korekcje musi obslugwac spawarka a nie czytnik a Ty piszesz o korekcji bledow - a to sie przyda kazdemu napedowi ;) :banan: |
Mój błąd.......;)
|
ok w takim razie jak wytlumaczyc fakt, ze o nagraniu testowych plikow na plyte nagrywarka (ktore je nagrala) zgrywa wszystkie 3 pliki z testow pomyslnie na twardziela, natomiast 2 inne cdromy zgrywaja jedynie test dla jednej owieczki, moja stara sony nagrywarka nic nie zgrywa, a nowy naped dvd toshiba takze potrafi zgrac tylko test dla jednej owieczki... ?!?!?!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:29. |