Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   dvd nagrywara-decyzja za mnie (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dvd-nagrywara-decyzja-za-mnie-35619/)

andrzej701 05.06.2004 17:43

dvd nagrywara-decyzja za mnie

poczytałem już wiele opisów nagrywarek dvd,już sam nie wiem co mam wybrać.Mam do wybory nagrywarki dvd LITEON,Pionner107D i NEC 2500.Jak mam wybrać???Chcę aby dobrze odtwarzałą filmy dvd,dobrze nagrywała audiocd,reszta jest mi obojętna.Jest na tym forum tak wiele różnych opinii i zdań na ich temat,że ja...... jestem już głupi.Pomóżnie!!!Którą wybrać?Co będzie dlamnie lepsze?do nagrywania CD mam zwykła nagrywarkę. a dvd jakie????Jestem głupi i zakręcony,już sam nie wiem,chyba za dużo tu poczytałem.

Esiek 05.06.2004 18:17

Cytat:

Napisany przez andrzej701
poczytałem już wiele opisów nagrywarek dvd,już sam nie wiem co mam wybrać.Mam do wybory nagrywarki dvd LITEON,Pionner107D i NEC 2500.Jak mam wybrać???Chcę aby dobrze odtwarzałą filmy dvd,dobrze nagrywała audiocd,reszta jest mi obojętna.Jest na tym forum tak wiele różnych opinii i zdań na ich temat,że ja...... jestem już głupi.Pomóżnie!!!Którą wybrać?Co będzie dlamnie lepsze?do nagrywania CD mam zwykła nagrywarkę. a dvd jakie????Jestem głupi i zakręcony,już sam nie wiem,chyba za dużo tu poczytałem.

Po co ma dobrze nagrywac audio cd sokoro masz zwykla cdrw. Ale jeśli juz to wyglada na to ze potrzeba ci jest nagrywarka uniwersalna, dobra w odczycie, dobra w nagrywaniu. Osobiście wybrałbym Liteona albo jakbym miał troche wiecej kasy to pionka.

G-Vader 05.06.2004 19:12

:spoko: Witam
Ja za długo nie będę cię przekonywał Pioneer a najlepiej A07XLA lub B to skorzystasz jeszcze na wyglądzie ***8211; te nagrywarki sa nie tylko niezawodne ale maja bardzo dobra korekcje błędów i co najważniejsze wala wszystkie zabezpieczenia i nagrywają nawet na najgorszym badziewiu także na płytki nie będziesz za dużo wydawał, wyśle ci link żebyś sobie zobaczył parametry i ich piękny wygląd
Jak cię na nią stać to bierz i nie słuchaj się nikogo ***8211; broń boże LiteOn

http://www.pioneer-eur.com/eur/produ...nomy_id=45-104

http://www.cdrlabs.com/reviews/index...&page=Features

czero 05.06.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez Esiek
Osobiście wybrałbym Liteona albo jakbym miał troche wiecej kasy to pionka.

Szcerze mowiac to tu mnie zaskoczyles.
Czytajac twoje posty (moze nie wszystkie ;)) zawsze polecales Nec'a. A tu nagle taka zmiana. Czemu (jesli mozna wiedziec oczywiscie ;))???.

G-Vader 05.06.2004 20:47

Witam czero
Ty wiesz co masz racje nagle mu sie odmieniło-nie zwróciłem uwagi
Pozdrówki
[QUOTE]

Esiek 05.06.2004 21:02

Cytat:

Napisany przez czero
Szcerze mowiac to tu mnie zaskoczyles.
Czytajac twoje posty (moze nie wszystkie ;)) zawsze polecales Nec'a. A tu nagle taka zmiana. Czemu (jesli mozna wiedziec oczywiscie ;))???.

Bo po głównym poscie domyslam sie ze naped ten ma byc jedynym w kompie. A w takiej sytuacji neca nie polecałbym (co nie znaczy ze do odczytu jest znów az taki beznadziejny- bo nie jest ale jednak ustepuje innym), po ostatnich wynikach na zhakowanym biosie jestem pod wrazeniem liteona...zreszta nigdy nie mówiłem ze to zły naped a teraz no całkiem całkiem. Co do pionka to tez zawsze był dobry naped tylko drogi i dlatego napisałem ze jak masz kase to bierz pionka. Nec to tylko wspaniała nagrywarka (najlepsza nagrywarka) i tylko nagrywarka....

Jabba the Hutt 05.06.2004 21:03

Ja bym radził poczekać na DL. Gdyby DL nie istniał to pewnie Pioneer 107 albo NEC... Ale myślę ,że można poczekac i nie pluć sobie potem w brodę. W DL nie wszyscy jeszcze powiedzieli ostatnie słowo - jest LiteOn, jest NEC, Philips, BenQ, LG - czekamy na Pioneer, Plextor, Toshiba...

Jabba

G-Vader 05.06.2004 21:16

Słuchaj Jabba takie czekanie to do niczego nie prowadzi bo można sobie czekać i czekać i tak będzie cos lepszego a my możemy na to nie doczekać co tam DL a Blues już jest i co , ludzie w Polsce nie maja na dobre nagrywarki DVD a będą czekać na Blues ***8211;przestań
Tak to może być w europie a my to Etiopia 20 lat takich z nas zrobili ci nasi kochani

Jabba the Hutt 05.06.2004 21:47

Hm... jak kogoś nie stać to :
a)nie kupuje wogóle
b)kupuje LiteOna (i się martwi potem)

Ja patrzę na DL z punktu widzenia posiadacza zwykłego palnika DVD - czyli "trzeba będzie zmienić". Boję się jednak,że na zakupiony teraz zwykły palnik DVD (chyba,że baaardzo tani) za kilka miesięcy użyszkodnik spojrzy z nienawiścią ;) i opluje jednak brodę ("cholera, nie zaczekałem"). No ale każdy ma swój rozum, ja mogę wyrazić swoje zdanie i Ty też (pod warunkiem,że nie obrazisz królowej Elżbiety II ;) ].

Jabba

grz3si3k 05.06.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez Esiek
Bo po głównym poscie domyslam sie ze naped ten ma byc jedynym w kompie. A w takiej sytuacji neca nie polecałbym (co nie znaczy ze do odczytu jest znów az taki beznadziejny- bo nie jest ale jednak ustepuje innym), po ostatnich wynikach na zhakowanym biosie jestem pod wrazeniem liteona...zreszta nigdy nie mówiłem ze to zły naped a teraz no całkiem całkiem. Co do pionka to tez zawsze był dobry naped tylko drogi i dlatego napisałem ze jak masz kase to bierz pionka. Nec to tylko wspaniała nagrywarka (najlepsza nagrywarka) i tylko nagrywarka....

jest to racja pozbyłem sie zwykłej nagrywarki jak kupiłem liteona :|
zwaliłem jednego liteona dostałem drugiego ...teraz mam nec`a i są niekiedy spore problemy nawet z :bicz: ...filmami :|

ale cóż teraz sobie nie bede kupował zwykłej jak DL w drodze :D

tak ze esiek ma racje
pozdro

Jabba the Hutt 06.06.2004 08:45

A jaki DL kupujesz ? A nośniki ?

Jabba

grz3si3k 06.06.2004 12:28

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
A jaki DL kupujesz ? A nośniki ?

Jabba

napisałem ze w "drodze" tak ze na razie nie kupuje a pozostaje przy tym co jest..jak sie pojawi cos dobrego to pewnie kupie...to w odp. na zapytanie :D
o nosnikach nie wspomne...!!
a swoja droga zdarza mi sie niestety nadal ze przy kopiowaniu filmu są nietety bad`y których nec nie popusci :(

G-Vader 06.06.2004 15:11

Myśląc tak jak ty to jak się pojawi cis dobrego to i tak nic nie kupisz bo cos zawsze nowszego będzie w drodze i tak zawsze będzie kwadratura koła- aż w końcu się obudzisz zerkniesz w lustro i powiesz -ze się już nie chce bo jestem już stary i przy goleniu strasznie się pozacinasz a wiesz dlaczego? Bo lusterko będzie strasznie oplute przez ciebie a wiesz dla czego? Bo dojdziesz do wniosku ze jak byłeś młody i mogłeś to czekałeś a teraz już nie możesz.
Pozdrawiam
I tak nowości nie dogonimy chyba ze ktoś ma prawdziwy wór pieniędzy- a my drobni ciułacze***8230;jeszcze w takim kraju jak Polska co prawdziwych dziadów ci panowie z nas zrobili

Jabba the Hutt 06.06.2004 16:43

DL to jest nowy standart. Kiedy były tylko zwykłe nagrywarki DVD, to odczekawszy do pojawienia się napędów, nagrywających x4, można było spokojnie kupować i wybierać spomiędzy Litków,Pioneerów,Neców,TDK itd. A teraz można wybierać sposród napedów x8. Ale czekanie na DL opłaca się bo to NOWY STANDART i nowe możliwości. Kiedy sprawa nośników się wyklaruje, wszystko będzie jasne. Pamiętajmy,ze palniki DL będa tez palić zwykłe płyty DVDR.

Jabba

G-Vader 06.06.2004 17:26

Blue już jest i tak pobige go na pysk 25GB x2=50GB takrze DL?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:05.