![]() |
dvd nagrywara-decyzja za mnie
poczytałem już wiele opisów nagrywarek dvd,już sam nie wiem co mam wybrać.Mam do wybory nagrywarki dvd LITEON,Pionner107D i NEC 2500.Jak mam wybrać???Chcę aby dobrze odtwarzałą filmy dvd,dobrze nagrywała audiocd,reszta jest mi obojętna.Jest na tym forum tak wiele różnych opinii i zdań na ich temat,że ja...... jestem już głupi.Pomóżnie!!!Którą wybrać?Co będzie dlamnie lepsze?do nagrywania CD mam zwykła nagrywarkę. a dvd jakie????Jestem głupi i zakręcony,już sam nie wiem,chyba za dużo tu poczytałem.
|
Cytat:
|
:spoko: Witam
Ja za długo nie będę cię przekonywał Pioneer a najlepiej A07XLA lub B to skorzystasz jeszcze na wyglądzie ***8211; te nagrywarki sa nie tylko niezawodne ale maja bardzo dobra korekcje błędów i co najważniejsze wala wszystkie zabezpieczenia i nagrywają nawet na najgorszym badziewiu także na płytki nie będziesz za dużo wydawał, wyśle ci link żebyś sobie zobaczył parametry i ich piękny wygląd Jak cię na nią stać to bierz i nie słuchaj się nikogo ***8211; broń boże LiteOn http://www.pioneer-eur.com/eur/produ...nomy_id=45-104 http://www.cdrlabs.com/reviews/index...&page=Features |
Cytat:
Czytajac twoje posty (moze nie wszystkie ;)) zawsze polecales Nec'a. A tu nagle taka zmiana. Czemu (jesli mozna wiedziec oczywiscie ;))???. |
Witam czero
Ty wiesz co masz racje nagle mu sie odmieniło-nie zwróciłem uwagi Pozdrówki [QUOTE] |
Cytat:
|
Ja bym radził poczekać na DL. Gdyby DL nie istniał to pewnie Pioneer 107 albo NEC... Ale myślę ,że można poczekac i nie pluć sobie potem w brodę. W DL nie wszyscy jeszcze powiedzieli ostatnie słowo - jest LiteOn, jest NEC, Philips, BenQ, LG - czekamy na Pioneer, Plextor, Toshiba...
Jabba |
Słuchaj Jabba takie czekanie to do niczego nie prowadzi bo można sobie czekać i czekać i tak będzie cos lepszego a my możemy na to nie doczekać co tam DL a Blues już jest i co , ludzie w Polsce nie maja na dobre nagrywarki DVD a będą czekać na Blues ***8211;przestań
Tak to może być w europie a my to Etiopia 20 lat takich z nas zrobili ci nasi kochani |
Hm... jak kogoś nie stać to :
a)nie kupuje wogóle b)kupuje LiteOna (i się martwi potem) Ja patrzę na DL z punktu widzenia posiadacza zwykłego palnika DVD - czyli "trzeba będzie zmienić". Boję się jednak,że na zakupiony teraz zwykły palnik DVD (chyba,że baaardzo tani) za kilka miesięcy użyszkodnik spojrzy z nienawiścią ;) i opluje jednak brodę ("cholera, nie zaczekałem"). No ale każdy ma swój rozum, ja mogę wyrazić swoje zdanie i Ty też (pod warunkiem,że nie obrazisz królowej Elżbiety II ;) ]. Jabba |
Cytat:
zwaliłem jednego liteona dostałem drugiego ...teraz mam nec`a i są niekiedy spore problemy nawet z :bicz: ...filmami :| ale cóż teraz sobie nie bede kupował zwykłej jak DL w drodze :D tak ze esiek ma racje pozdro |
A jaki DL kupujesz ? A nośniki ?
Jabba |
Cytat:
o nosnikach nie wspomne...!! a swoja droga zdarza mi sie niestety nadal ze przy kopiowaniu filmu są nietety bad`y których nec nie popusci :( |
Myśląc tak jak ty to jak się pojawi cis dobrego to i tak nic nie kupisz bo cos zawsze nowszego będzie w drodze i tak zawsze będzie kwadratura koła- aż w końcu się obudzisz zerkniesz w lustro i powiesz -ze się już nie chce bo jestem już stary i przy goleniu strasznie się pozacinasz a wiesz dlaczego? Bo lusterko będzie strasznie oplute przez ciebie a wiesz dla czego? Bo dojdziesz do wniosku ze jak byłeś młody i mogłeś to czekałeś a teraz już nie możesz.
Pozdrawiam I tak nowości nie dogonimy chyba ze ktoś ma prawdziwy wór pieniędzy- a my drobni ciułacze***8230;jeszcze w takim kraju jak Polska co prawdziwych dziadów ci panowie z nas zrobili |
DL to jest nowy standart. Kiedy były tylko zwykłe nagrywarki DVD, to odczekawszy do pojawienia się napędów, nagrywających x4, można było spokojnie kupować i wybierać spomiędzy Litków,Pioneerów,Neców,TDK itd. A teraz można wybierać sposród napedów x8. Ale czekanie na DL opłaca się bo to NOWY STANDART i nowe możliwości. Kiedy sprawa nośników się wyklaruje, wszystko będzie jasne. Pamiętajmy,ze palniki DL będa tez palić zwykłe płyty DVDR.
Jabba |
Blue już jest i tak pobige go na pysk 25GB x2=50GB takrze DL?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:05. |