![]() |
mp3 i cue
Witam!
Mam pewien album w 1 mp3-ce zajmujacej ok 90 mega, do tego mam plik .cue ktory sluzy zapewne do rozdzielenia tego jakos przy nagrywaniu, tylko czym ja mam to nagrac?? |
Wydaje mi się, że ten *.cue będzie to podzielenie (jak mają stać na płycie utwory). A z tych MP3 będziesz musiał zrobić oczywiście AUDIO.
Zrób w jakimś programie obraz AUDIO z tymi MP3. Przeób go na *.bin i *.cue Podmień *.cue (ale najpierw edytuj, aby nazwy się zgadziały *.bin w *.cue) Nagraj Pozdro |
a nie latwiej uzyc po prostu feurio? ;)
w cue zawarte sa informacje w ktorych miejscach sa podzialy na tracki i zapis cdtextu na poczatku pliku masz odwolanie do pliku z danymi (w tym przypadku mp3) - zadbaj zeby to sie zgadzalo (cue wdytowac mozesz w notatniku) |
Jest wiele sposobów i każdy jak jest poprawny jest dobry. Sam sobie wybierz jak to zrobisz :)
|
szczerze mowiac Piterniel, mam watpliwosci czy Twoj sposob zadziala, ale nie probowalem, wiec nie wiem - robiles to w ten sposob? tak z ciekawosci :banan:
|
Nie robiłem, ale wydaje mi się, że zadziała z teoretycznego punktu widzenia
|
Dzieki za odpowiedzi chlopaki, jakos sobie poradzilem, a teraz mam drugie pytanie - da sie tą duza mp3ke podzielic na mniejsze tak jak na tą plyte?
bo jak bede mial kilka takich albumow to nie usmiecha mi sie nagrywac je na plyte a potem znowu tyle ze juz podzielonych do mp3 |
tym sie powinien zajac foobar2000 ;) przynajmniej tak wynika z opisow Sida, bo ja tego softu nie uzywam
|
Ja robiłem to tak...
dekompresuje mp3 na wav (np.CDex) ...potem otwieram plik .cue w notatniku zmieniam rozszerzenie w 3 linijce (FILE) z .mp3 na .wav Otwieram NERO ...Nagrywarka/Nagraj plik obrazu/ podaje ścieżke do "nowego" cue. i wypalam na płyte .I mam płytkę CD-Audio. |
No to raczej moja metoda działa :D. :piwo:
|
oj, dzis masz pecha do mnie :piwo: metoda podana przez Macijeja bardziej odpowiada temu co ja pisalem, bo ciagle operujesz na plikach audio, a Ty proponowales tworzenie nowej kompilacji w bin (do czego potrzeba cdrwina, a to malo kto uzyszkodnikuje) i popiero palenie z uzyciem cue przez dowolny (prawie) program
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
A gdzie obraz. Bo *.cue raczej potrzebuje *.bin . To nagrywasz z *.cue przy pomocy plików *.wav :ysz: Jak w jednym albumie mam taki plik (można go edytować w notatniku) |
dokladnie, da sie ;) :piwo: :banan:
|
No jakoś nimal dziś nie łatwo z toba na forum :P. Widze, że *.cue jest bardzo elastyczny :D:D.
PS. Czym będzie mozna wypalić ten plik co dodałem do załącznika ?? wyżej :) |
Ja to zrobilem przy pomocy programu CDRWIN - wskazalem mu tylko plik .cue a on to ladnie podzielil i wypalil
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:39. |