Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Sacred PL. !!!??? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/sacred-pl-35631/)

marrio 05.06.2004 23:18

Sacred PL. !!!???

Czy ktos próbował to chrupnąć,wydaje mi sie iz jest to najnowszy safedisc ,jednakze nie za bardzo chce pozniej działać -jakieś sugestie

pozdraiwam i dzikei za pomoc

Kulfon 05.06.2004 23:23

nie jest najnowszy - to safedisc 2.9 - zabezpieczona płyta CD1 - powinienes to przegrać jak nie alcoholem to blindwritem 5 spokojnie

marrio 06.06.2004 00:27

Cytat:

Napisany przez Kulfon
nie jest najnowszy - to safedisc 2.9 - zabezpieczona płyta CD1 - powinienes to przegrać jak nie alcoholem to blindwritem 5 spokojnie

cholera ,po prostu myslałem iz clonyxxl nie pokazał mi wlasciwie zabezpieczenia,bo spotkałem sie z dziwnym objawem:

1.nie raz normalnie przegrałem pare gierek safedisca 2.9-3.x i zaleznie chodzilo z emulacja a raz nie , w zwiazku z tym tak jak zawsze(prawie zawsze) odpaliłem alcohola wybralem safedisc tralala ,ustawiłem opcje odczytu x4 i po zrobieniu image podczas instalacji z daemona toola dokładnie na ostatnim % mam komunikat iz mam bład crc :-)

dlatego ze nigdy nie miałem takiego objawu dlatego juz kombinuje czy może nie jest to cos o czym nie wiem :-)
pozdrawiam

karwa83 06.06.2004 19:56

A jest już polska wersja????? Czekam juz na ta gre troche czasu i nic o tym nie wiem !!! Jakie wrażenia zrobiła na tobie ta gra ??? Warta jest swojej ceny ??

marrio 06.06.2004 20:55

Cytat:

Napisany przez karwa83
A jest już polska wersja????? Czekam juz na ta gre troche czasu i nic o tym nie wiem !!! Jakie wrażenia zrobiła na tobie ta gra ??? Warta jest swojej ceny ??

mogę ci powiedzieć ze jest bomba

pozdrawiam

karwa83 07.06.2004 00:00

Hehe dzięki za odpowiedź. Jutro swe kroki kieruje do sklepu :)

darko10 07.06.2004 01:29

U mnie z kolei jest problem z odczytem orginalnej płytki CD1 Sacred PL(safedisk2.9), w nagrywarce Liteon 52/32/52(firmware QS0E). Zdarza mi się to po raz pierwszy. Inne gry z tym zabezpieczeniem odczytuje bardzo dobrze. Jakaś rada?

Pafun 07.06.2004 01:54

Ja przepraszam może za głupie pytanie, ale jestem nowy (na forum jak i posiadaczem nagrywarki). Przeczytałem na tej stronie już wszystkie poradniki odnośnie nagrywania zabezpieczonych płyt, przeszukałem też całe forum. Próbowałem już wszystkiego, stosowałem wszystkie wskazówki i nic :-( Chyba po prostu nie umiem tego zrobić. Chodzi mi własnie o kopie bezpieczeństwa Sacred PL (pierwszego CD). Po prostu tworzenie obrazu tego CD trwa nieskończenie długo. Gdybym miał czekać, aż cały proces się zakończy to bym musiał zostawić komp na wiele godzin pracy. W Alcoholu 120% zaznaczałem opcję te, które zostały podane na tej stronie (tj. ignorowanie błedów odczytu, szybkie pomijanie błednych sektorów). Zresztą próbowałem już kupy kombinacji i nic :-( czas kopiowania liczy się dalej w godzinach. Pewno coś źle robię, może ktoś nowicjuszowi pomoże? Moja nagrywarka to Lite-On COMBO SOHC-5232K (bios nagrywarki ver. NK07).

marrio 07.06.2004 09:13

już sobie poradziłem :-)

zainstalowałem inna wersje alcohola 120 % z wersji 1705 na starsza 1222 i wszystko chodzi bez stresu

pozdrawiam

Kulfon 07.06.2004 10:55

Cytat:

Napisany przez Pafun
... Po prostu tworzenie obrazu tego CD trwa nieskończenie długo. Gdybym miał czekać, aż cały proces się zakończy to bym musiał zostawić komp na wiele godzin pracy... Moja nagrywarka to Lite-On COMBO SOHC-5232K (bios nagrywarki ver. NK07).

Mistrzu nie poddawaj się tak łatwo - sprzęt masz poprawny a obraz robił się będzie max. 20 minut.
To że na początku pokazuje Ci czas w latach świetlnych jeszcze niczego nie przesądza - tak będzie tylko do ok 3-4% a potem już poleci szybko.

Ustaw: Ignoruj błędy odczytu, szybkie omijanie błędnych sektorów, obraz w formacie .ccd albo .mdf a potem nagraj to w trybie RAW-DAO z prędkością np. x16 i ma hulać. Powodzenia ! :spoko:

hot_lopez 07.06.2004 20:03

Marrio a udało ci się przegrać tę gierkę?
U mnie jak instaluje jeszcze z obrazu to też wyskakuje błąd crc ???
I jeszcze jedno.
Profil z alcoholera włącza mi A.S.S a i bez korekcji EFM a Profil z samego alcohola włącza EFM a nie włącza A.S.S.
Który profil jest lepszy?

Kulfon 08.06.2004 00:46

To czy korekcja EFM ma być włączona zależy od tego jaką masz nagrywarkę - np. na LG 52x24x52 czy na nowych Liteonach powinna ona być wyłączona. Natomiast włączanie A.S.S przy odczycie płyty z safediskiem jest pewnym nieporozumieniem i nie polecam tego robić przy tym zabezpieczeniu.
Więc polecam profil z Alcohola z wyłączoną korekcją EFM a jeśli nie zadziała to z włączoną korekcją EFM. Jeśli to nie zadziała to polecam BlindWrita 5.
No i nie zapominaj że jest coś takiego jak płyta RW :D

Co do błędu crc podczas instalacji to napewno winy za to nie ponosi zabezpieczenie (bo ono działa dopiero podczas uruchamiania aplikacji) albo jest obraz źle zrobiony albo czasem coś takiego się zdarza (przyp.mój) podczas instalacji gry na dużej partycji (przy instalacji na partycji 5 gigowej wszystko przebiegło pomyslnie) albo coś jest w systemie skopane.

Pafun 08.06.2004 01:53

Cytat:

Napisany przez Kulfon
(...) To że na początku pokazuje Ci czas w latach świetlnych jeszcze niczego nie przesądza - tak będzie tylko do ok 3-4% a potem już poleci szybko (...) Powodzenia ! :spoko:

Wielkie dzięki Kulfon za tą radę! Już myślałem, że przez ten mój problem nie przebrnę, ale okazało się, że jest tak jak napisałeś. Po 4% kopiowania dalej poszło już szybko. Całe zadanie ze skopiowaniem Sacred PL udało się w 100%. Gra instaluje się i uruchamia z kopii. Szkoda tylko, że w FAQ na stronie nie ma informacji o tym, że trzeba poczekać, aż te 4% wolno się skopiuje, a potem to już wszystko wraca do normy. Gdyby to ktoś tam umieścił wtedy bym nie musiał pytać tutaj.
No nic :-)
Jeszcze raz bardzo Ci Kulfon dziękuję za pomoc!

hot_lopez 08.06.2004 18:23

Dzięki. Będę próbował dalej

Maciej 08.06.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez Kulfon
[...]

Co do błędu crc podczas instalacji to napewno winy za to nie ponosi zabezpieczenie (bo ono działa dopiero podczas uruchamiania aplikacji) albo jest obraz źle zrobiony albo czasem coś takiego się zdarza (przyp.mój) podczas instalacji gry na dużej partycji (przy instalacji na partycji 5 gigowej wszystko przebiegło pomyslnie) albo coś jest w systemie skopane.

Z wszystkim się zgadzam ...;) oprócz...
Safe Disc to nie tylko dedekcja cech nośnika czy płyta to oryginał ,czy też nie. Jednym z ważniejsztch cech SafeDisc ...to uszkodzone sektory jeśli nagrywarka nie poradzi sobie (korekcja EFM) z nimi ...to na kopii powstają dodatkowow błędne sektory ...i w czasie kopiowania (instalacjii) na dysk pojawiają się między innymi błędy CRC. Pisałem już o tym w Topicu "Korekcja EFM".

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:53.