![]() |
Sterowanie kompem za pomocą pilota od TuneraTV
Jak w temacie. Kiedys ktos dawal info, nie moge znalezc.
Chodzi o to ze majac tuner tv w kompie z pilotem mozna sterowac innymi funkcjami... Pamieta to moze ktos? |
byl jakis programik, ale nie ze wszystkimi kartami chodzil...
moze chodzi o dodatkowe "uzadzenie" - podlaczane do com'a? mozna sobei cos takiedy wykonac samemu, koszt ok 8 zl |
Sprobuj BTRemote .
Uzywam go od bardza dawna i nie mam z nim zadnych problemow. Probowale kiedy programu, ktory na allegro mozna dostac razem z kabelkiem do kompa (nazywal sie g...costam:)), ale nie przepadl mi do gustu. |
QuickTV (zawarty w sofcie Avera) przeksztalaca pilota w myszke, ale poza tym (i obsluga samej karty) nic wiecej nie oferuje - doraznie starcza, ale nie jako apl do faktycznego zarazadzania kompem na odleglosc
|
Ja preferuje Girder'a
pozdro ;) |
ja mam PixelView Play TV HD.
Glownie chce miec Pauzę filmu (np. we VPLayerze sa opcje chyba), Mute, i wylaczanie kompa (to bedzie trzeba zrobic ze jezeli wcisne klawisz X uruchom aplikacje (i tu podam skrot windowsowy [nie wiem jaki jest skrot wiem ze przelacz usera jest ->%windir%\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation a wylaczanie? nie wiem] i bedzie dzialac) Tak mysle. A jakies lokalizacje programikow z opisami [DOPISANE] A co jeszeli mam IrDĘ w kompie? Taką dokupioną, podlaczoną pod plyte glowna. Mozna wysylac/odbierac.Z telefonami dziala! |
Cytat:
Sprawdź to co polecał Smartek http://www.girder.nl/ z irdą dołączaną napewno będzie działał z tunerem powinien :mruga: |
no narazie pozostaje tylko opcja z irdą podlaczona pod pl.glowna (nie przez coma ale gniazdo irda na plycie) bo zgubilem sensor:)
I jak robie Edycja>Dodaj polecenie> klikam wczytaj kod to dupa...nie chce wczytywac z zadnego pilota bo nawet nie wiem gdzie sie podaje zrodlo odczytu |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:24. |