![]() |
Problem z uruchomieniem clonyxxl
Witam uczestników tego forum i proszę o radę.
Po dłuższym nieużywaniu (około miesiąca) programu ClonyXXl program zgłupiał tzn. gdy go uruchamiam karze mi wybierać napęd, więc wybieram napęd i potwierdzam a tu mi wyskakuje jeszcze raz do potwierdzenia ścieżka do nagrywarki i jakieś śmieci np. i:\= !@$WF%@ no i uruchamia się wtedy clonyxxl bez sterowników aspi.Co mam z tym fantem zrobić? Ps.Nagrywałem już na nowo ten program i sterowniki aspi Pozdrawiam |
Zainstaluj Force ASPI :)
Zainstaluj Sterowniki do Płyty Głównej bez IDE SW |
Że się tak głupio zapytam.Co to są sterowniki force aspi?
|
Cytat:
8) |
Dziękuję wam za odpowiedzi, jak dojadę do domu to spróbuję swoich sił z zabezpieczeniami
|
Według mnie daj spokuj z CloneXXL poniewaz teraz nie jest na czasie (w sensie ze nie wykrywa nowych zabezpieczen). Do skanowania płytek polecam program A-Ray Scanner v2.0 ktory dostepny jest w serwisie w kilku kolorach (adresik czerownej A-Ray Scanner 2.0 - Red, niebieskiej A-Ray Scanner 2.0 - Blueoraz zielonej A-Ray Scanner 2.0 - Green )
|
No ale clonyxxl od razu ustawia mi wszystko w clone cd i nie muszę nic więcej robić poza potwierdzeniem nagrania a ray zapewne tego nie robi ?
|
masz rację a-ray scaner v2.0 nie ustawia wszystkich parametrów w programie nagrywającym ,ale wykrywa więcej zabezpieczeń w porównaniu do clony. Jeśli zależy ci na "automatyce" pobierz a-ray scaner v1.0 (ma funkcję PROFILER )
|
Powiem szczerze że miałem a-ray scaner w wersji 1.0.0.0 i nie zauważyłem aby miał funkcję PROFILER. A tak nawiasem mówiąc jaka według was jest najlepsza kombinacja programów od zabezpieczeń tzn. wykrywanie i nagrywanie płyt?
|
A-Ray w wersji 2.0 i wyższej jak jest :P i Alcohol 120% (najnowszy)
|
Cytat:
|
A skad mozna wziac te niepubliczne :mruga: :mruga: wersje ???? :spoko:
Jak mozecie to dajcie link przeciez to program freeware :spoko: :spoko: |
Do wykrywania używam A-RAY 2
Do profilów Alcoholer albo głowy A do palenia Alcohol 120% A co do twojego problemu to spróbuj wywalić serowniki ASPI i wgrać je na nowo. A jak to nie pomoże to wywal kontrolery IDE tak jak radzili poprzednicy :spoko: |
odp
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01. |