![]() |
Odzyskanie uszkodzonego obrazu z filmem...
Mam uszkodzony obraz filmu na 66%-67% filmu, czy jest mozliwosc zgrania tego filmu na dysk? Ominiecia tego fragmentu w jakis sposob? Pozdrawiam
|
To nie masz tego obrazu na dysku? Bo cos nie rozumiem....
Sprobuj wyciagnac film z tego obrazu np winiso/ultraiso i potraktuj go DivFix - moze uda sie go naprawic i da sie ogladac. |
Ale zrobiles obraz plyty czy sciagnales obraz... Sproboj moze podmontowac go do deamona i przekopiowac na dysk...
|
To znaczy plyta za kazdym razem jak tylko kopiowałem nie ważne czym na 66-67% wyskakiwał komunikat błą odczytu i całe kopiowanie szło na marne. Zrobiłem obraz filmu na dysku (Alcohol'em) i podzczas kopiowania dzieje mi sie to samo. Czy moge go w jakis sposob uratowac (to znaczy skopiowac ewentualnie bez tego fragmentu) ???
|
Probowales chociaz zrobic tak jak ci napisalem, bo wyglada na to ze moja odpowiedz jest u ciebie niewidoczna?
DivFix albo AviFix znajdziesz na www.divx.pl, probuj ale mozliwe ze nic nie bedzie z tego filmu. Pewnie robiles obraz z zajechanej plyty. |
cdrdiag w wersji pełnej potrafi wypełnić nieczytelne fragmenty zerami (po wielokrotnej próbie odczytu). Jak już będziesz miał filmik na dysku, to divfix albo virtualdub (na doom9.net czy divx.pl znajdziesz tutoriale, jak naprawiać uszkodzone filmiki).
|
Brak mi wiary w powodzenie takiej operacji.
Czasami wystarczy kilka uszkodzonych klatek i film idzie do smietnika. Ale mozna sie katowac:) tylko czy warto? |
Cytat:
Tymi programami DivFix albo AviFix niestety nic nie wyszlo program mi sie wiezal na tych 66-67% tylko najlepsze jest ze jak film uruchamiam to normzalni gdy ustawie fil poza ten moment to obraz i dziwiek filmu jest normalny. |
@yahol
Kilka klatek nie stanowi problemu - w najgorszej sytuacji wycinasz od poprzedniej do następnej kluczowej. Często uszkodzona klatka powoduje tylko śmieci na ekranie do następnej klatki kluczowej. Gdyby uszkodzony był koniec pliku, czyli indeksy - divfixem czy VD bez problemu można je odtworzyć (trwa to trochę, bo program musi wyszukać wszystkie klatki kluczowe i "spisać" je). Większy problem byłby, gdyby uszkodzony był początek pliku - ale nawet bez początku zazwyczaj avipreview potrafi odzyskać film. Najlepsza metoda naprawy pliku (każdego - nie tylko filmu) to zidrav. A tutaj można przeczytać co to jest i jak działa. A czy warto się męczyć - zależy od męczącego się i jego motywacji ;) |
A co jak mam płytkę z filmem uszkodzonym i nie mam gościa z dobrym?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:03. |