Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Poszukuję programu do masowego rozmiaru zdjęc? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/poszukuje-programu-masowego-rozmiaru-zdjec-35742/)

shuma02 08.06.2004 22:02

ACDSee ma opcje masowego zmniejszania i wogule masowego wszystkiego...

mr_spock 08.06.2004 21:52

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Negatywy nosisz do minilabu, czy do "prawdziwego" fotografa? Bo w minilabie to i tak jest skanowane i komputerek naświetla - więc nie ma zabawy na "prawdziwym" materiale.

Minilaby... ale to ze wzgledow ekonomicznyc

roznica miedzy zdejciem z maszynki, a takim od "fotografa" jest duzo bardziej subtelna, niz foto z cyfry a analog+minilab
A przyjemnosc robienia analogiem, mimo, ze negatywy mialy byc byc potem zeskanowane jest o wiele wiesza.

za to stosuje filmy do recznej obrobki :P

Wawelski 08.06.2004 21:38

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Nie ma to jak zabawa na prawdziwym materiale.

Negatywy nosisz do minilabu, czy do "prawdziwego" fotografa? Bo w minilabie to i tak jest skanowane i komputerek naświetla - więc nie ma zabawy na "prawdziwym" materiale.

@Kasprzak
Zabawa w zmianę rozdzielczości PS to strzelanie z armaty do muchy. Darmowy, mały irfanview zrobi to szybciej, łatwiej i taniej.

Kasprzak 08.06.2004 21:31

dzieki Ziele :)

mr_spock 08.06.2004 19:04

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
a gdzie to sie robi w PS?

A co do tego..oni bez problemu powinni sami je pomniejszyc...maszynka sama robi tak ze duze zdjecia przekonwertuje np. na 10x15.Zmien punkt photo.

Dokladnie... po prostu, jak nie zachodzadz proporcji, to zdjecie zostanie znieksztalcone (wyciagniet/splaszczone itd)

Fotografia cyfrowa to ogolnie kiepska zabawa :)
Nie ma to jak zabawa na prawdziwym materiale. Ja nie zmeinia aparatu analogowego na cyfre, dopuki nie bedzie mnei stac na naprawde dobry sprzet, albo ceny tak nie spadna (co napewno niedlugo nastapi)

Ziele 08.06.2004 18:58

Pewnie jakiś laik zabrał sie za fotografie cyfrową :D:D a co do PS to nagrywanie robisz tak ze najpierw otwierasz sobie jedno zdjęcie i po lewiej na zakładce zadania dajesz "utwórz nowe zadanie". Potem włączasz nagrywanie, obrabiasz fote, zapisujesz i wyłączasz nagrywanie. A potem hurtem plik>automatyzuj>wsad.

Kasprzak 08.06.2004 18:52

a gdzie to sie robi w PS?

A co do tego..oni bez problemu powinni sami je pomniejszyc...maszynka sama robi tak ze duze zdjecia przekonwertuje np. na 10x15.Zmien punkt photo.

mr_spock 08.06.2004 16:50

Photo Shop ma taka funkcje. "Nagrywasz" ruchy - zmiana wielkosci itd. POtem mozna zrobic to masowo. Poszukaj w Shopie.
To jakas dziwna sprawa... wystarczy, ze fotki beda mialy odpowiednie proporcje dlugosci bokow i tyle, maszyna sama zmniejszy, zeby zmienscilo sie na papierze.

Pierwszy 08.06.2004 15:55

Cytat:

zmien studio foto...
To chyba najlepsze rozwiązanie

Edwardo 08.06.2004 15:48

Cytat:

Napisany przez markus96
Witam. chciałem oddać moje zdjęcia z aparatu cyfrowego do fotografa i muszę zmienić ich rozmiar np do 9x13 lub 10x15 (rodzielczości 300DPI) - tak zażądali. Ponieważ zdjec mam bardzo duzo wiec nie ma sensu każdego z osobna obrabiać więc szukam jakiegoś programu który robił by to masowo. Za ewentualną pomoc z góry dziękuję.

zmien studio foto...
ja pierwszy raz slysze zeby kazali zmieniac wielkosc foty....
zawsze zanosze compact flash i od razy przerzucaja na dysk i tyle ja im potrzbeny (no jeszcze zaplacic i odebrac fotosy)

Wawelski 08.06.2004 14:54

IrfanView i batch conversion.

-Kowalik- 08.06.2004 14:51

A są takie ? Ja zawsze smigam je Photoshop-em.

markus96 08.06.2004 14:43

Poszukuję programu do masowego rozmiaru zdjęc?

Witam. chciałem oddać moje zdjęcia z aparatu cyfrowego do fotografa i muszę zmienić ich rozmiar np do 9x13 lub 10x15 (rodzielczości 300DPI) - tak zażądali. Ponieważ zdjec mam bardzo duzo wiec nie ma sensu każdego z osobna obrabiać więc szukam jakiegoś programu który robił by to masowo. Za ewentualną pomoc z góry dziękuję.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:15.