![]() |
Cytat:
|
XT w przypadku radeonow (jak pisal Kasprzak) oznacza najmocniejsza wersje.
Natomiast XT w przypadku kart Nvidi oznacza wersje okrojona (jest to chwyt marketingowy Nvidi poniewaz Ati pierwsze wprowadzilo oznaczenie XT w celu oznaczenia modeli mocniejszych [eXTendet] a Nvidia specjalnie wprowadzila takie zamo oznaczenie do modeli slabszych aby siac zamet). |
a co powiecie na temat:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11651 - za tania troche, bo wersja OEM. Ale np. Szafir ma za 800 juz. Wiec nie wiem co kupic...tego 9600Pro w komputroniku(www.komputronik.pl) albo znak`u (www.znak.pl) nie ma tak taniego jak mowicie. I oplaca sie brac wersje OEM. A co np. z GeForce 4 Ti-4200 moze to? |
a w radeonach XT oznacza najmocniejsza wersje...:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy to nie oznacza, że to bardzo wolna i okrojona wersja ? |
No niemoge Wajchiusz ale maz MUĆKE w avatarku :D:D:D
|
Umnie w SLC - OLSZTYN jest to cudenko RADEON 9800SE 128MB XPERTVISION 256bit TV/DVI 710 zł a co najwazniejsze nieodbiega zbytnio od ceny wytycznej, ma 256bit szyne, oraz jak sie trafi na dobry model to bedzie mozna odblokowac pozostale 4 potoki i w ten sposob bedziemy mieli za cene 710 zl karte graficzna wypierdzielona w kosmos :) www.slc.com.pl
|
ja mam abita siluro fx5200 128mb/128bit i wymiata ;)
|
MacGyver piternielik gafke strzelil ;) Nie trzeba omijac. Jedyne te co maja 64bit szune pamieci...
|
Cytat:
Też ostatnio zaniedbuję nowości techniczne z dziedziny IT więc pytam 8) |
Ja ostatnio kupiłem FX 5200 128/128. Jeśli nie macie dużych wymagań i dużej kasy to tak arta jest po prostu the best :>
|
FX nalezy omijać :P
Oprócz FX5200 ;) |
GeForce FX5600XT 8X 256MB (128bit) DDR TV-OUT za 515 to bym bral
|
9600Pro doradze kumplowi.
A jak sie ma problem sterowników? Nigdy nie bawilem sie radeonem w instalowanie jego.zawsze widzialem efekt np. u kumpla na jakiejs grze ale nie od zera nie instalowalem. Podobno czasami są jaja. ps.slyszlaem ze 9100(8500) tez dobry model:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:50. |