![]() |
Na jakich nośnikach filmy ?
Wybaczcie moze czegos nie doczytalem na forum ale jestem tu nowy mam kilka pytań :
- na jakich nosnikach nagrywać kopie płyt dvd -r czy +r tak zeby dobrze czytaly je stacjonarne odtwarzacze ( nosze sie z zamiarem kupna na razie mam nagrywarke dvd Liteon i odtwarzacz dvd ale w kompie) - i jaką firmę wybrać jestem jakoś przekonany do EMTEC ale ostatnio kupilem Esperanza ale to tanie wiec pewnie jakość...... a chodzi mi o to zeby stworzyc sobie płytotekę jaką kiedys miałem na kasetach VHS - no i zeby te plyty mi przetrwaly choc z 5 lat bo jak czytam na forum to juz zupełnie nie wiem co wybrać. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi coś doradzić. Pozdrawiam. :help: ??? |
zdecydowanie do litka polecam fabryke mcc (verbatim i hawk). nie wiem jak z trwaloscia ale pala sie na moim litku bardzo dobrze. poczytaj sobie topik o nosnikach, to dowiesz sie ze verbatim zawsze jest ok, wiec jezeli zalezy Ci na jakims filmie szczegolnie to dorzuc kasy na verba.
|
Jakość raczej nie zależy od firmy produkującej płyty. Jeżeli filmy mają być odtwarzane na stacjonarnych DVD, polecam DVD+R.
|
Cytat:
mjq |
Najlepsze do filmów są płytki TDK + czy - to niema znaczenia obie pala sie świetnie i obie są świetnie odtwarzane w stacjonarnych playerach.
|
Cytat:
|
PLATINUM DVD+R 4x tez, no i oczywiscie Hawk DVD-R, to jesli chodzi o te tanie, a z drozszych to jak wiekszosc poleca... Verb i TeDeK :)
A co do kompatybilnosci ze stacjonarkami, to tak jak napisal kowanski, +R z booktypem na ROM... pozdro! |
Witam.
Potwierdzam powyrzsze posty , do filmów doskonale nadają się DVD+Platinium x4 z bookType. Są tłoczone w jednej z najlepszych fabryk . |
@kris68
Cytat:
Potwierdzam. |
Polecam Platinum x8 w slimie - palone x4 :spoko:
tu jest link (na dole strony moje testy tych nosnikow) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=53&pp=15 |
avatar masz obrzydliwy z wami sie zgadzam - usunałem - to bylo tak dla.... sorry
Dziekuje za wasze wypowiedzi co do plyt troche mi naświetliliście sytuacje + lektura forum i wiem ze wazne jest jedno dobry(czytaj droższy) nośnik zeby po roku nie okazało sie ze płyty nie da sie odczytać a czy + R czy -R to juz raczej kwestja stacjonarnego odtwarzacza. I jedna lużna uwaga - skopiowałem płytę Instant Copy 8 i to samo DVD2DVD-R i po porównaniu zostaje przy tym drugim mimo czasu który zajmuje - jakość jest bez porównania. ------------------------------------- Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:29. |