![]() |
Problem DVD-ROM -BARDZO WAŻNE!!!
Cześć wszystkim!
Mam mały problem! Mój drugi napęd Lite-on JLMS XJ-HD166s (DVD-ROM) szwankuje. Jak wkładam do niego jakąs płytkę to mam komunikat że system windows nie czyta takiego formatu albo dysk jest uszkodzony. Do tej pory było wszystko ok. i nie wiem co z tym fantem zrobić. Jest to o tyle dziwne, że inny napęd który mam zamontowany Lite on 851s działa w porzo, nawet wgrałem mu nowy bios bez żadnych problemów :)) , nie mam także problemów z nagrywaniem jakichkolwiek płytek. Jeżeli ktoś sie z tym problemem zetknał to bardzo prosze o pomoc bo nie mogę przegrywać płytek bezpośrednio z jednej na drugą, ani w ogóle nic na tym napędzie czytać. Z góry dziekuję! |
Długo już masz ten napęd. Jak tak to może soczewką jest zabrudzona. A ty wgrywałeś bios do 851 czy do tego DVD-ROM'u? Napisz jeszcze czy to samo dzieje się z płytami DVD-(różny rodzaj), czy tylko CD-(różny rodzaj).
|
SEBAw, dzieki za zainteresowanie ale juz chyba wszystko w porzadku.
Dzisiaj wszystko chodzi dobrze. Moze miała na to wpływ aktualizacja windowsa. A bios wgrywałem do 851. W ogóle ta nagrywarka chodzi idealnie, a czytałem bardzo duzo złych opini na jej temat. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:24. |