![]() |
zaraz pobawimy sie tym softem :)
|
juz znalazlem to co chcialem i ku zaskoczeniu niektorych jest taki program... nazywa sie: "Net Watcher"...
dzieki za wszystkie informacje... pozdro |
podobny? net checker siedzi w trayu i pokazuje czy ktos wlaczyl sie czy nie, a tcpnv to mozesz tylko scanowac... za kazdym razem musisz wciskac F5 zeby skanowal znowu.
|
http://ethernet.neostrada.pl/pliki/s...p_net_view.rar cos podobnego do net checkera tez ma opcje powiadamiania o wlaczeniu kompa w sieci za pomoca karty dzwiekowej
|
Dobry by byl taki, zeby wyswietlał połoczenia, otwarte porty ITP
|
i znow niektorych zaskocze ... PC Net Checker
Cytat:
|
@Ziele - dzieki.O tym myslalem, zle skumalem.
|
Cytat:
|
to sa oczywiscie stale ip przydzielone nie zaden DCHP... wiec znam numery ip jakie sa w sieci i moge w ten program wpisac tzn o ile tylko takowy jest... ???
|
chodzi o to... ze przypuscmy siedze sobie na sieci... i cos tam robie...
a tu nagle inny komputer z sieci zostaje wlaczony i ja chcialbym o tym wiedziec... ale ten program o ktorym wspomnial MacGyver chyba nie bardzo sie nadaje... ja mam program do skanowania... ale chodzi o to zeby to bylo jakos wizualnie albo dzwiekowo widoczne... tzn ze wlaczony zostanie komputer z sieci i mi brzdeknie w glosnikach czy tez jakis komunikat sie pojawi czy jakas ikonka w tray'u zacznie migac czy cos w tym stylu... nie macie czegos takiego ? nie znacie jakiegos takiego programu ?? |
Cytat:
|
troche tego nie rozumiem. Dlaczego do sieci moze wejsc komputer o tym samym ip? Moze troche jasniej do czego potrzebujesz.Moze to wiem ale nie kumam :)
|
Dzięki Mac bardzo fajny programik, troche wolniejszy od tego mojego ale ma więcej opcji, pozostaje mi tylko jeszcze rejestracja :D
|
Polecam NetworkView 8)
albo ręcznei "pingować" dane IP ale to robi za nas w/w program ;) (wystarczy ustawic co jaki czas ma sprawdzać dane IP) |
ja tez jestem zainteresowany takim programikiem bo do tej pory używałem Angry IP Scanner'a ale aby dowiedzieć się czy ktoś się włączył musiałem włanczać ten program i wpisywać wewnętrzene IP...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |