Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   www.onlite.prv.pl - Nowa Odsłona (https://forum.cdrinfo.pl/f5/www-onlite-prv-pl-nowa-odslona-35907/)

Y@nkee_PL 14.06.2004 15:36

no i wyszlo szydlo z worka
a mnie sie z lekka oberwalo jak za takie podchodzenie do sprawy i za pyskowanie zafundowalem mu 1dniowy urlop
Sid, jestes takim czlowiekiem ktory pisze to co napewno wielu osobom chodzi po glowie a nie umieja tego napisac w taki sposob jak ty to robisz, szacuneczek
szkoda tylko ze uzytkownik P pali sie czasami do pomocy innym, a sam sobie nie umie pomoc jesli chodzi nawet o banal - dziwne - a google zna bardziej tylko z nazwy niz z jej funkcjonalnosci

pawelblu 14.06.2004 00:29

Co tu duzo gadac - ludzie sa leniwi i zeby ich przycianac na strone to najlepiej jakby sie zwinela konkurencja - wtedy sa zmuszeni ruszyc dupe. W przeciwnym wypadku trzeba jakiegos za***istego pomyslu - ale to jest na zasadzie takiej ze masz pomysl - robisz strone, a nie robisz strone i szukasz pomyslu. Moja rada - teraz jest na topie Heyah - moze zrob sobie nieoficjalne forum Heyah (nie wiem moze juz takie jest). W kazdym razie chodzi o to zeby byc szybkim i bystym. Takze lepiej sprobuj wyczaic cos z nowosci, cos co jest popularne, ale malo jeszcze tego w necie. Jak nie masz narazie takiego pomyslu, to poczekaj, az znowu wybuchnie cos w stylu kampanii czerwonej lapy i zrob o tym strone, ale niech to bedzie pierwsza strona o tym temacie (ktory jest na topie) a nie N-ta. Wiec trzeba byc szybkim zeby zrobic strone ktora bedzie pierwsza i bystrym zeby wyczuc nadchodzacy hicior. Co do Twoich przygotowan merytorycznych. Z tego co tu czytam to wiedze masz marna, coprawda nadal wieksza niz srednia krajowa, ale jest duzo mniejsza niz ta jaka powinienes miec zabierajac sie za takie rzeczy. Narazie moze zajmij sie zrobieniem kilku projektow w czystym html'u a nie od razu serwis z php i jakies inne cuda bajery, bo to nic nie da jak nie bedziesz wiedzial jak sie robi tabelke uzywajac tagow html a nie edytora. Takze najpierw html a potem php, a nie na odwrot.

MacGyver 13.06.2004 23:41

hyh ... Piterniel powiem Ci tak:
Masz chyba te 16 wiosen i bierzesz się za rzeczy o których w wiekszości nawet ja nie mam pojęcia (więc sie za to narazie nie bore) a co dopiero Ty ;) ... fakt że chcesz to pojąc ale nie wysztko naraz, do wszystkiego dojdziesz powoli, a ty się rozpędziłeś, że już chyba widzę n-ty raz jakiś topik informujący o nowym serwisie by Piterniel ... postaw sobie jakiś jeden cel w życiu na jakiś czas i dążaj do niego ... jak chcesz dalej robić jakąś stronkę to OK alezbierz jakąs większą ekipę i przy browarze ... tfu co ja mówię ... przy soczku ;) opracujcie cały układ i wygląd strony i "wdrażajcie" go ... powoli (im wolniej tym mniej blędów - chociarz niektórzy twierdzą inaczej 8) )
Żeby zachęcić użyszkodników do odwiedzania serwisu musi onmieć "coś" unikatowego, cos czym przyciągnie ich do siebie ... większośc stron robiona przez ludzi Twojego pokroju jest robiona ot tak, żeby była i dlatego żywot takiej strony jest krótki....
echh ... to tyle odemnie ;)
Ale Piter życzę Ci wytrwałości e tym co robisz i w tym co robić zamierzasz :piwo:

Kasprzak 13.06.2004 23:37

@Sid:bardzo dobra mowa. Rzeczywiscie. Ja np. korzystam z Pajaczka ktory byl darmowy w KŚ. Ale ok. Dokladnie-uzywanie Photoshopa jezeli ktos ma zero pojecia mija sie z celem-pytanie jak stworzyc cos takeigo jak piterniel zadal to w paintcie daloby rade zrobic-no moze bez takich przejsc jasne w ciemne...ale ustawienie tego jako tlo w ramce na tym text..to juz jest wiedza z htmla a nie fotoszopa.
Poza tym masz racje twierdzac ze coraz wiecej osob przerabia skrypty php podpisujac sie pod tym. Wczoraj gadalismy o tym.
@piterniel:nikt tu niechce cie zniechecic ale naprawde ogranicz do minimum swoje wypowiedzi (przynajmniej te ktore tego wymagaja) zamiast uzyc opcji NOWY TEMAT uzylbys Przegladarka i www.google.pl - bo tam jest tego pelno.Sam wiem cos o tym. Rowniez pare latek temu zaczalem sie bawic w www. Szlo mi kiepsko. Kupilem pare ksiazek z serii HTML od przedszkola i czytalem. Podstawy znam. I jakos nie nazywam sie GURU HTML`a...to samo z XP nazywac sie Mistrzem XP czy jakos podobnie rownie jest smieszne - potezne narzedzie ktore do opanowania wymaga kilku lat ciaglego siedzenia - a tweak`ing tego sys`a (jak nazywasz swoja wersje win LiTE edition) nie powinien polegac na tweakxp + ustawienie pliku wymiany i uzycia XPAntySpy. Ale mniejsza o to. To dluzszej wypowiedzi zachecil mnie post sida:)
Pamietaj ze to nie jest tak ze tobie nikt nie chce pomoc. Mozesz sie pytac ale sa do tego inne fora gdzie masz dzial dla poczatkujacych(w sumie pewnie i tak z takimi pytaniami polecialyby bo bylyby w FAQ)

pozdrawiam wszystkich!

mr_spock 13.06.2004 23:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
?? czy ja sie nabijam?
:nie: :O :boks:

wg mnie TAK

":boks:" - ?

Smartek 13.06.2004 23:16

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Piterniel ja Ci szczerze zycze powodzenia w tym co robisz

Smartek... swinstwem jest wyciaganie na forum czegos, co przerabialiscie na priv i nabijanie sie z tego... troche zenujaca forma przepodobania sie reszcie:ysz:

?? czy ja sie nabijam?
:nie: :O :boks:

frog 13.06.2004 23:14

Sid ale ci sie chce pisac :D Looz

mr_spock 13.06.2004 22:21

Piterniel ja Ci szczerze zycze powodzenia w tym co robisz

Smartek... swinstwem jest wyciaganie na forum czegos, co przerabialiscie na priv i nabijanie sie z tego... troche zenujaca forma przepodobania sie reszcie:ysz:

Piterniel 13.06.2004 22:04

Ja się wogóle przestane odzywać :smutny:

Pozdro ALL :piwo: ide się uczyć robić strony ;)

Smartek 13.06.2004 21:06

Troche (30min tlumaczenia) mu pomoglem na gg :). Juz teraz chyba nie bedzie pisal glupich pytan na forum, tymbardziej po poscie Sida :]
pozdro ;)

Patrix 13.06.2004 20:55

@Sid - w każdej linijce czysta prawda :)
@Piterniel - jakim cudem zrobiłeś te strone.... (radze od php trzymaj sie daleko (przynajmniej teraz)

-Sid-The-Rat=> 13.06.2004 20:22

to co tu napisze w oryginale bylo znacznie brutalniejsze

dziecko drogie, drogi adminie
DARUJ SOBIE ROBIENIE CZEGOKOLWIEK Z TWOIM PODEJSCIEM!

oszczedzisz innym nerwow, bo tobie juz i tak nic nie pomoze

jak ty mozesz myslec o robieniu stron nie znajac html'a css'a [na poczatek], nie wiedzac jak zrobic podstawowe rzeczy? myslisz ze te sciagane masowo przez ciebie [jestem pewien ze masz wszystkie te programy w najnowszych wersjach poukladane w kataloga o dumnych nazwach WAREZ/PROGZ/WEBMASTERZ TOOLZ] lamish generatory w stylu frontpage/dreamweaver cokolwiek ci dadza?

po drugie - NAUCZ sie SAM SAM SAM SAM! a nie z kazdym, najdurniejszym nawet pytaniem lecisz na forum.. twoje pytania naprawde odstaja lekko od poziomu, najczesciej maja forme 'powiedzcie mi ABC bo nie chce mi sie szukac, pozdro' - poniewaz nie chce ci sie kojazyc faktow, to zamiast wyciagnac z odpowiedzi nauke, lecisz z nastepnym pytaniem, pozostajac tak samo niena[do]uczonym [tu wstaw rzeczownik] jak przed jego zadaniem

szkoda mi siebie, bo widze ze tacy jak ty powoli zaczynaja stanowic wiekszosc naszego spoleczenstwa, co oznacza ze ja, chcac czy nie chcac, bede musial na was robic [bo wy sobie nie poradzicie z niczym w zyciu], albo stac sie takim samym [tu wstaw brzydszy rzeczownik] - wole sie narobic niz chocby zblizyc do tego poziomu

po kolejne - od razu z motyka na slonce - zabawne ze kazdy mlodociany webmaster ma photoshopa i dreamwavera - kiedy do ich potrzeb i mizernych umiejetnosci wystarczylby paint i notepad [a i tak wszystkiego by nie wykorzystali] - nie bede promowal darmowego oprogramowania, bo niektorych 'co wiedza lepiej' pewnie juz to meczy, ale powiem ze jest cala masa softu przeznaczona specjalnie dla webmasterow ktora ma wszystko to co potrzebne i nic z tego co nie jest potrzebne webmasterowi - moze lepiej zaczac od tego? [sam znajdz]
tylko nie chce slyszec ze lepiej od PS bo sie potem przyda w pracy.. otoz sie nie przyda, bo przydalo by sie gdyby ktos sie uczyl.. a nie lamil i jechal z gotowcow [i podpisywal pod tym potem] - takich argumentow 'ze sie przyda pozniej' najczesciej uzywaja [brzydki przymiotnik] spece od 'windowsow' uzywajacy KONIECZNIE ale to absolutnie KONICZENIE najnowszych wersji najbardziej profesjonalnych programow [uzywanie konczyu sie na instalacji i stweirdzeniu ze nie rozumiem interfejsu i ze program jest do bani [bo za trudny]], tacy spece sa znani takze z 'przerobek' rzeczy o ktorych funkcjonowaniu nie maja pojecia oraz podkrecaniu wszystkiego co nie wybucha przy pierwszej probie
co jest najcudowniejsze wszytko im sie udaje, choc nikt tego na oczy nie widzial

dzialajmy praktycznie? to zadzialaj - daruj sobie i wroc do tego czym powinienes sie w tym wieku zajmowac - nauki, potem bedzie na to za pozno - bo ani sie niczego nie nauczysz ani webmasterem nie zostaniesz - a tak mialbys choc szanse na to pierwsze

koniec delikatnej wersji

o ja pier.. co sie z tym swiatem dzieje :(

pawelblu 13.06.2004 20:11

Cytat:

Napisany przez Patrix
nie rozwalaj mnie.... totutoriali poszukaj a nie brakiem wiedzy sie popisujesz ;)

Na początek to otwierasz photoshopa,
plik/nowy/
szer. np. 200 i wys. np. 20 pikseli, wypełnienie przeźroczyste
no i po prawiej masz palete barw i bawisz sie...

Lepiej bym tego nie ujal ;)

Patrix 13.06.2004 20:06

Cytat:

Napisany przez Piterniel
W tabeli w photoshopie ?
I jak to zrobić w photoshopie ?

nie rozwalaj mnie.... totutoriali poszukaj a nie brakiem wiedzy sie popisujesz ;)

Na początek to otwierasz photoshopa,
plik/nowy/
szer. np. 200 i wys. np. 20 pikseli, wypełnienie przeźroczyste
no i po prawiej masz palete barw i bawisz sie...

Piterniel 13.06.2004 19:52

W tabeli w photoshopie ?
I jak to zrobić w photoshopie ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:57.