![]() |
Miałem i mam przekierowane dwa kolejne porty i nie działa. Zato p2p pięknie śmiga w trybie aktywnym. ;)
|
Edwardo wlasnie dlatego jest "cycat" :)
A jak chce postawic FTP to musi tylko miec kumatego administratora serwera, przekieruje mu dwa kolejne wysokie porty i OK. |
marynarz: on nie chce wchodzic na czyjes ftp tylko chce postawic swojego...
|
Cytat:
Moze probowales sie laczyc w trybie PORT zamiast PASV (do FTP zalecany jest PASV). |
Dzięki za odpowiedzi i wychodzi na to ze muszę dalej kożystać z darmowych kont na Lycosie :/
|
nie ma innej mozliwosci - po za przekierowaniem - serwowania wewnetrznego numeru ip
|
To wie ktoś jak to zrobić, bez przekierowywania i bez publicznego IP czy jest to w ogóle możliwe??
|
Przekierowywanie portów (nie 21) na ftp juz przerabiałem i działa tylko w 50%. A to dlatego że osoba z zawnątrz moze sie zalogować tylko jeśli ona sama ma publiczny ip.
|
bylo juz...
|
ja tam za bardzo sie nie znam, niech wypowiedza sie inni co bawia sie w te kloski, ja mam publiczny, staly ip wiec...
cos trza kombinowac z tunelami i innymi bzdetami... |
Tobie nie jest potrzebny publiczny IP tylko przekierowanie portu do FTP :)
|
ale czy da się to zrobić i jak ?? bo admin mi nie da publicznego IP bo server należy do szkoły wieć mi powie że nie może :/
|
za duzo zabawy... nie jeden a pare programow... nie oplaca sie. wykup sobie punliczne IP. koszt 10 - 50zl nie wiecej. chyba ze admina masz zdupy...
|
Server na HDD
Cześć
Mam takie pytanie czy idzie postawić server FTP na swoim HDD, jeżeli znajduje się w sieci lokalnej i posiadam IP wewnętrzne, słyszałem o jakimś przekierowaniu portów na serverze, ale raczej przekierowania to admin mi nie zrobi i czy jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu?? PS. Jeżeli idzie to jaki program zastosować do tej czynności?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03. |