![]() |
Jak zrobic ksiazke ???
Czy spotkal sie ktos z was, forumowicze, z programem ktory potrafi tak przerobic i poskladac text zeby po wydrukowaniu wszystkich stron mozna je bylo zszyc ze soba, tworzac ksiazke ???
Za wszelka pomoc z gory dziekuje. |
ja tak drukuje w Word'zie.
pierw drukuje co druga strone, czyli 1,3,5,7,9... puzniej odwracam papier i wkladam jeszcze rac, i drukuje 2,4,6,8... no i moja drukarka (canon i860) ma opcje Duplex Printing. czyli to samo co robie wyzej, ale automatycznie. wybieram Duplex Printing i program sam przelicza strony wybierajac co druga, a puzniej kaze odwrotnie wsadzic papier i drukuje druga strone. |
klikasz w wordze drukuj, w opcjach ustawiasz drukuj tylko parzyste a potem po wydruku robisz to samo tylko zaznaczasz "drukuj nieparzyste"
|
Ja mam takie coś w sterach z drukary :)
|
Cytat:
Ja rowniez polecam metode shumy i edka :) pozdro ps.ja mam HP LaserJet 1015 i Epsona C42UX i chyba nie mam takiego bajeru |
OK to wiem ze tak mozna zrobic, ale chcialbym zeby to mialo mniejszy format, taka mala ksiazeczka i zeby druk byl z obu stron (jak z jednej strony to nie sztuka zrobic pola textowe :P)
|
Ilość załączników: 1
dwustronnie - tak jak podali koledzy wyżej
kilka stron na stronie kartki - [w hp845c] właściwości drukowania >> układ >> l. stron na arkusz... jak na obrazku połącz oba fakty i powinno ci to wyjść powodzenia :) |
tylko po takim ustawieniu nici z łamania. strony się nie zejdą prawidłowo
|
Dokladnie, na jednej stronie kartki bedzie strona 1 a na dugiej stronie strona 3 :|
Do tegu musi byc jakis soft :> |
Microsoft word -> ustawienia strony
-> orientacja -> pozioma -> strony -> kilka stron -> kartka składana jak książka -> arkusze w broszurze -> wszystko Podgląd wydruku jest mylący, efekt końcowy w załączniku. |
Hmm, a ktorego Worda uzywasz, bo w 2000 tego cos nie widze. Mozna zmieniac orientacje strony ale reszty nie widze.
|
Sorki, zapomniałem dopisać 2003.
Ewentualnie rozwiązaniem problemu może być program FinePrint. W Preview -> Layout ustaw Booklet. www.fineprint.com |
No to bede musial obejrzec tego Worda 2003 :>
Dzieki za pomoc... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:03. |