![]() |
Zakładka Zaezpieczenia
Ilość załączników: 1
Witam serdecznie. Mam problem, ponieważ u mojej siostry znikła zakładka ZABEZPIECZENIA we właściwościach folderu :( (ma wyłączne proste udostępanianie). PRzez to nie moge udostępnić sobie z jej komputera czegokolwiek :(
|
Witam!
a czy ta zakladka aby na pewno jest przy partycji FAT32? bo moze ona sie pojawia tylko przy NTFS? ale moge sie calkowicie mylic... |
Ona ma FAT32. To chyba już wiemy czemu tak jest :P ja mam NTFS :)
PS. Jaka jest komenda przekonwertowania ? |
Ona ma FAT32. To chyba już wiemy czemu tak jest :P ja mam NTFS :)
PS. Jaka jest komenda przekonwertowania ? |
Ilość załączników: 1
@remix to nie to. Przy systemie plików FAT32 nie pojawia się zakładka Przydział.
|
@*Vojtas* chodzi o zakładke 'zabezpieczenia'...
|
A to spox. Niedawno wstałem i trochę mnie przytrzymało.
@remix wybacz;) #edit @Piterniel konwersja z FAT na NTFS: convert c:/fs:ntfs /v jeżeli system pluje się że dysk jest w użyciu i nie może zmienić systemu plików to: convert c:/fs:ntfs /v /x c - litera dysku do konwersji. |
Witam!
a po co jest /v ? co to daje? ps. *Vojtas* nie przejmuj sie :) |
v - parametr określa, aby konwertować w trybie informacji pełnej.
x - parametr wymusza najpierw dezinstalację woluminu w razie potrzeby. Wszystkie otwarte dojścia do woluminu przestają być prawidłowe. żeby poznać szczegóły trzeba by się wgryźć w dobrą dokumentację windy ewentualnie poszukać informacji w bazie wiedzy m$. pozdr.:) |
Witam!
a jak konwertowalem bez /v to bardzo zle, czy ujdzie? |
Przełącznik /v nie ma wpływy na samo konwertowanie ...a określa tylko tryb informacji pełnej tzn. wyświetla wszystkie komunikaty podczas konwersji.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:18. |