![]() |
szef chyba mu kazal skasowac zeby nie uzywac ... freeGG czy innyGG do komunikacji potrzebuje i tak wyzej wymienionych nr ip ...
|
Cytat:
|
Air@ :D ... wiec juz wiem
klient GG laczy sie z serwerami 217.17.41.85 i 217.17.41.88 - te dwa potrzebne mu sa do komunikacji (jest jeszcze jeden z banerami ;) ) lataja na portach 8074 ... a ten webowy komunikator GG idzie bezposrednio na mystat1.sisco.pl 213.199.202.89 80/8080 - ale mi jakos swiruje ... raz sie laczy raz nie |
Cytat:
|
Air@ ... a moze u ciebie juz nie dziala nawet zainstalowane GG :>
|
Tak ale ja nie mam poblokowanych portów tylko nie mogę instalować programów dodatkowych. Jak próbowałem to GG działało ale szef kazał skasować.
|
napisze jeszcze raz ... jesli admin poblokowal dostep do serverow z ktorymi laczy sie komunikator GG (chyba sa trzy) to nawet proba polaczenia sie przez www na porcie 80 nic nie pomoze ;)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
jeszcze mozna urzyc GG w wersi na html
http://www.mystat.pl/web-gadu/ |
To się robiło tak...... ;)
Są 2 sposoby, ale nie wiem czy 1 zadziała :D 1. GG>Ustawienia>Połączenia>P2P>Zaawansowane> (Zmieniamy port na 80 i adres IP na wewnętrzny komputera) ok ok i uruchom GG :D 2. Szukamy programu do serwera GG :) był chyba kiedyś na www.gg3d.com uruchamiamy serwa (instalujemy konnekta) łączymy się z naszym serwerem a on się łączy przez port chyba 4567 i luzik :) Napewno da się to obejść :D |
Cytat:
|
jednak na router z pelna kontrola wybieram linux'a ... shorewall+sqid+prelude+snort
|
ISA Server czy jak kto woli Manager to chyba najlepszy firewall jaki udalo się zrobić Microsoftowi.Działa wraz z SBS em. Duży z mnóstwem opcji wydaje się skomplikowany na poczatku ale jak człowiek popracuje to się nauczy co i jak. Ja też swoim uczniakom poblokowałem gadulce i inne pierdoły. Szczegóły... hehe .... brak odpowiedzi.
|
ja zawsze na linux'sie w shorewall'u blokowalem numery ip serverow GG ...
RiT2@ mozesz napisac co to ISA MENEGER? |
Zablokowane sa porty ISA MENEGEREM.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:30. |