Cytat:
Napisany przez Bidi
Sorki ale przerobienie konsoli dla mnie nie jest najlepszym pomysłem bo wtedy traci się gwarancję a nie wydałbym prawie 1000 PLN po to żeby jak mi zdechnie konsola to muszę sobie kupić nową, co do optymalizacji gier to oczywiście gry na konsolę są o niebo lepiej zoptymalizowane ale to wynika z lenistwa programistów, pozatym kompu szybciej ewoluują więc optymalizacja może być gorsza, żywot konsoli to 6-7 lat więc programiści muszą się starać :)
|
Wiesz... to zależy jakiej konsoli... Jeśli chodzi o mojego PSX'a ma się całkiem dobrze :) a ma już przeszło 6lat - wróżę jemu drugie tyle! Choć FMV'y się trochę tną... Jeśli chodzi o konsole z nośnikami jako cartridge'e to można powiedzieć, że są wieczne! Wszystko zależy jak kto którą szanuje. Jeśli będziesz ją często zrzucał/zalewał kawą/pukał/stukał/trząchał ;) - to napewno długo się nią nie nacieszysz :). Co do PS2'ójki - bywa różnie. W dużej mierze zależy od jakości lasera (a ta jak wiadomo nie jest najlepsza - Sony sucks!), od nośników... Co do mod-chip'ów; dobrze, żeby miały jak najmniejszy pobór mocy (nie będą obciążać płyty głównej). A na koniec: to, że nie będziesz grał na kopiach zapasowych wcale nie znaczy, że ci prędzej laser nie wysiądzie. Jak już pisałem: wszystko zależy od egzemplaża. Wystarczy RAZ obejrzeć zbyt długi film/dłużej pograć i cefka spalona. Takie życie... :'( Ja swoją mam już ~2lata i "chodzi" jak nowa, a znam ludzi, którzy "śmigają" na AR2 już 4rok i też wszystko w pożądku. Wystrzegałbym się tych najnowszych V9-V10 (+graded).
PS: Zaaferowałeś się @Bidi ;) ja tamtym postem odpowiedziałem S4jmOn'owi
PSS: Gwarancję masz TYLKO na ~rok! Nie szkoda ci 200pln za każdą grę? (Nie namawiam - jeno informuję)
edit:
A u mnie (W-wa) Toca stoi po 69,99!
|