Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   ToCA Race Driver 2 odczyt i zapis. (https://forum.cdrinfo.pl/f11/toca-race-driver-2-odczyt-zapis-36051/)

wiLkpaK 11.08.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez S4jm0n
Na 6 cd ??

Pomyl;ka na 5 cd :P

S4jm0n 11.08.2004 20:25

Cytat:

Napisany przez wiLkpaK
Kumpel zakupil ta polskojezyczna wersje na 6cd no i chetnie bym to od niego przekopiowal :>

Na 6 cd ?? Jedynym polskim dystrybutorem TOCA 2 jest CDProjekt (peace :D) i z tego co można przeczytać tutaj - http://www.cdprojekt.info/samochody/...d=gra&gra=toca (ostatni myślnik)
i zobaczyc w pudełku (mój brat również kupił grę, z Przasnysza) to płyt jest 5 :]]

wiLkpaK 11.08.2004 19:30

Czyli rozumiem ze nadal nie ma jak pograc sobie w toce bez kupienia oryginalu ???
Kumpel zakupil ta polskojezyczna wersje na 6cd no i chetnie bym to od niego przekopiowal :> czy juz wiadomo czy da sie to jakos zrobic ale bez duplikatora :P

sts 31.07.2004 11:10

Też prosze o wiecej szczegułów na ten temat, moze jakis link do tej kopiarki, jak to wyglada? Niezłe cudo z tej kopiarki czylko co i jak wiecej szczegłów prosimy, przekopiowało gre ale gra była na cd czy dvd?

Krystos 31.07.2004 10:11

Cytat:

Napisany przez Loczek
Napisz jak sie nazywa ten duplikator. Troche mnie tozdziwiloboduplikator sam w sobie zawiera standardowe napedy. Byc moze to kwestia oprogramowania. Napisz to sprawdze co to za napedy tam siedza.

Sprawdze i dam odpowiedź. Z tego co pamiętam zawierał nagrywarki podajrze firmy Plextor.

Loczek 31.07.2004 09:22

Cytat:

Napisany przez Krystos
Jest sposób na Toca Race Driver 2i obejście Starforce w wersji 3>, ale ten sposób nie jest dla zwykłych "śmiertelników"
Bezproblemowo przetestowaliśmy i wykonaliśmy na udostępnionym duplikatorze kopie polskojęzycznej gry Toca Race Driver 2 i jak się okazało, gra została przekopiowana perwekcyjnie. Chodzi bez żadnych cukiereczków!!!
Szkoda tylko że takie "cudo" jak duplikator kosztuje średnio ponad 4000 tys złotych.
Pozdrawiam!

Napisz jak sie nazywa ten duplikator. Troche mnie tozdziwiloboduplikator sam w sobie zawiera standardowe napedy. Byc moze to kwestia oprogramowania. Napisz to sprawdze co to za napedy tam siedza.

Krystos 31.07.2004 09:11

Jest sposób na Toca Race Driver 2i obejście Starforce w wersji 3>, ale ten sposób nie jest dla zwykłych "śmiertelników"
Bezproblemowo przetestowaliśmy i wykonaliśmy na udostępnionym duplikatorze kopie polskojęzycznej gry Toca Race Driver 2 i jak się okazało, gra została przekopiowana perwekcyjnie. Chodzi bez żadnych cukiereczków!!!
Szkoda tylko że takie "cudo" jak duplikator kosztuje średnio ponad 4000 tys złotych.
Pozdrawiam!

Kristof128 26.07.2004 20:04

[...]

Treść tego posta została usunięta na podstawie REGULAMINU CDRINFO.PL ,paragraf -8-.
Dalsze nagminne łamanie Regulaminu przez uzytkownika wiąże się z czasowym zablokowaniem dostępu do Forum dyskusyjnego oraz wykluczeniem z grona zarejestrowanych użytkowników włącznie...//Maciej

ps.Następnym razem pytać o cracki tylko na privach !!!.

S4jm0n 15.07.2004 16:40

Cytat:

Napisany przez Bidi
Sorki ale przerobienie konsoli dla mnie nie jest najlepszym pomysłem bo wtedy traci się gwarancję a nie wydałbym prawie 1000 PLN po to żeby jak mi zdechnie konsola to muszę sobie kupić nową

Niby tak ale jak jedziesz na wakacje do stanów i kupujesz sobie tam konsolke bo nie masz co robić za 140 dolarów to przecież jej tam nie zostawisz tylko przywieziesz ze sobą i wtedy nie pozostaje nic innego jak tylko przerobic :]]

Berion 14.07.2004 20:46

Cytat:

Napisany przez Bidi
Sorki ale przerobienie konsoli dla mnie nie jest najlepszym pomysłem bo wtedy traci się gwarancję a nie wydałbym prawie 1000 PLN po to żeby jak mi zdechnie konsola to muszę sobie kupić nową, co do optymalizacji gier to oczywiście gry na konsolę są o niebo lepiej zoptymalizowane ale to wynika z lenistwa programistów, pozatym kompu szybciej ewoluują więc optymalizacja może być gorsza, żywot konsoli to 6-7 lat więc programiści muszą się starać :)

Wiesz... to zależy jakiej konsoli... Jeśli chodzi o mojego PSX'a ma się całkiem dobrze :) a ma już przeszło 6lat - wróżę jemu drugie tyle! Choć FMV'y się trochę tną... Jeśli chodzi o konsole z nośnikami jako cartridge'e to można powiedzieć, że są wieczne! Wszystko zależy jak kto którą szanuje. Jeśli będziesz ją często zrzucał/zalewał kawą/pukał/stukał/trząchał ;) - to napewno długo się nią nie nacieszysz :). Co do PS2'ójki - bywa różnie. W dużej mierze zależy od jakości lasera (a ta jak wiadomo nie jest najlepsza - Sony sucks!), od nośników... Co do mod-chip'ów; dobrze, żeby miały jak najmniejszy pobór mocy (nie będą obciążać płyty głównej). A na koniec: to, że nie będziesz grał na kopiach zapasowych wcale nie znaczy, że ci prędzej laser nie wysiądzie. Jak już pisałem: wszystko zależy od egzemplaża. Wystarczy RAZ obejrzeć zbyt długi film/dłużej pograć i cefka spalona. Takie życie... :'( Ja swoją mam już ~2lata i "chodzi" jak nowa, a znam ludzi, którzy "śmigają" na AR2 już 4rok i też wszystko w pożądku. Wystrzegałbym się tych najnowszych V9-V10 (+graded).
PS: Zaaferowałeś się @Bidi ;) ja tamtym postem odpowiedziałem S4jmOn'owi
PSS: Gwarancję masz TYLKO na ~rok! Nie szkoda ci 200pln za każdą grę? (Nie namawiam - jeno informuję)

edit:
A u mnie (W-wa) Toca stoi po 69,99!

Bidi 14.07.2004 18:28

Sorki ale przerobienie konsoli dla mnie nie jest najlepszym pomysłem bo wtedy traci się gwarancję a nie wydałbym prawie 1000 PLN po to żeby jak mi zdechnie konsola to muszę sobie kupić nową, co do optymalizacji gier to oczywiście gry na konsolę są o niebo lepiej zoptymalizowane ale to wynika z lenistwa programistów, pozatym kompu szybciej ewoluują więc optymalizacja może być gorsza, żywot konsoli to 6-7 lat więc programiści muszą się starać :)

Rush 14.07.2004 12:26

Cytat:

Napisany przez mjq666
Dzisaj kupilem Toca 2 w Empiku. Jest na 5 plytach CD i kosztowala 89zl. Wlasnie instaluje :)

mjq

W Megastorze we wrocku kosztuje 74,90 :))

Berion 13.07.2004 00:00

Cytat:

Napisany przez S4jm0n
A jaki byłby koszt przerobienia konsoli z NTSC na PAL ?? Bo powiedzmy żekupiłbym konsole w stanach i chciałbym grać na grach z europy...

Tak zwana "przeróbka" to nic innego jak "wstawienie" mod-chip'a. Umożliwia odczyt płyt NTSC na konsoli PAL'owskiej i vice versa. Tak "zupełnie przy okazji" umożliwia również "odpalanie" backup'ów ;) Bez ww. "modyfikacji" nie pograsz sobie. Konsola NTSC => gry w NTSC, PAL => gry w PAL'u. Osobiście polecam ci Ripper'a 2 Gold/Deluxe, opcjonalnie Duo. Z tym, że ten ostatni nie widzi DVD-+R'ów. Na giełdach komp. zbyt drogo (koszt mod-chip'a+fatyga+robocizna+niewiadomoco ;) ). Spróbój kupić na allegro ~120/150zł (za "rozpruwacza", Duo o połowę mniej - przynajmniej tak było około miesiąc temu). Przepisy jak/co/gdzie/i do którego modelu lutować znajdziesz chodźby np. na www.modchip.pl. Zrobisz to sam bez problemu o ile ci się ręce nie trzęsą ;) Rada na przyszłość: Oszczędzaj laser! Staraj się grać na "tłokach"/tudzież oryginałach (DVD-ROM). Nie graj na z'RIP'owanych grach (CD-+R). Nie oglądaj filmów na VCD! Jeśli będziesz o to dbał laser powinien wysłużyć ci conajmniej 3lata! PS: Tracisz gwarancję! :)

S4jm0n 12.07.2004 22:36

A jaki byłby koszt przerobienia konsoli z NTSC na PAL ?? Bo powiedzmy żekupiłbym konsole w stanach i chciałbym grać na grach z europy...

Berion 12.07.2004 12:56

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Czy nie sa... Dosc mowic ze aby zagrac w jakikolwiek backup trzeba przerobic konsole, bo kazda z plyt jest nie do przegrania :(...

Zgadzam się! Jednakże kupujący taką konsolę, który z góry zakłada, iż nie stać go na "oryginały" dodaje do sumy sprzętu koszt mod-chip'a. Dawniej to były śmieszne pieniądze 10-50zł (i tylko w przypadku PSX'a, Saturn nie posiadał żadnych zabezpieczeń). Dziś sprawa wygląda zupełnie inaczej... Za takiego Ripper'a albo Duo trzeba zapłacić ~150zł!!! :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:19.