Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Battelfild Vietnam (https://forum.cdrinfo.pl/f11/battelfild-vietnam-36063/)

sts 16.06.2004 19:20

Battelfild Vietnam

Posiadam orginalna gre Battelfild Vietnam 3cd chciałbym zrobic kopie bezpieczeństwa tej gry.
Gra posiada zabezpieczenie (sprawdzone A-Ray Scanner 2.0)
log:
[19:07:14] Signs on CD/DVD indicate SafeDisc 2.90
[19:07:27] --- File(s) Scan Finished [8.95s] ---
Posiadam nagrywarke Toshiba dvd-rw CD-R5002 (ma 2owieczki na stronie clon cd, i 100% zgodności z Alcohol 120%)
Prubowałem już przegrywac tą gre ale mi się nieudało (3 cd do kosza) to znaczy udało mi się to zrzucic na HDD w miare bez problemów Alcohol 120% ustawiają profil SafeDisc 2/3 mam nadzieje że dobrze zrobiłem?
Najpierw chciałbym się dowiedzieć jak mam to poprwanie powtarzam poprawnie zrzucic na HDD.
Opcja nagrywania tych obrazów zajmniemy się w dalszej cześci tej dyskusji.
A wiec jak to zrzucić?

AnarKi 16.06.2004 19:57

Chyba ten model nagrywarki to masz Toshiba SD-R5002, bo o takim jaki podałeś to nie słyszałem jeszcze ;) A co do kopiowania to spróbuj tak : obraz zrób Alcoholem na profilu SafeDisc 2/3 prędkościa jak najniższą (najpierw spróbuj 8x a potem 4x). Gdy juz zrobisz obraz nagraj na płytkę z takim samym profilem i prędkością.

sts 16.06.2004 21:02

Zgadza sie nagrywarka to Toshiba SD-R5002 (DVD-R) mój błąd.
Ok to prubuje Alcoholem na profilu SafeDisc 2/3 tylko że prędkośc najmniejsza na Toshibie to X6, wolniej już nieczyta. (tzn. ustawiam X1 ale i tak podczas odczytu min. to X6)
Dzieki za info, biore sie do dzieła.

sts 16.06.2004 21:08

Aha chciałem jeszcze zapytać czy wpływ na zrzucanie na HDD gry mają opcje Alcohola dotyczace emulacji np: emulacja SafeDisc, emulacja RMPS?

sts 16.06.2004 22:50

Ok zrzuciłem już gre na hdd, użyłem Alcohola z włączonymi opcjami emulacja SafeDisc, emulacja RMPS (niewiem czy to ma jakiś wpływ na to kopiowanie?).
Wszystkie 3 cd są zabezpieczone SafeDisc 2.90, odczyt z logu Alcohola, zawsze błedy odczytu sektora od 1500 (mniej wiecej) do 10963 (w 3 cd koniec w tym samym miejscu).
Prubując instalować z wirtualnego napędu gra działa ok.
Teraz kolejne wyzwanie jak to nagrać na cd-r?
Użyje Alcohola z profilem SafeDisc 2/3 to wiem, ale jaka:
1. predkość zapisu
2. tryb zapisu
3. korekcja EFM
Trzeci punk jest chyba najważniejszy co wybrać ?
Jak pisałem już na początku zrobiłem kopie tej gry lecz niestety nie działa (korekcja EFM wyłączona), instaluje się 1 cd i przy 24% wyskakuje błąd coś po angielsku zapomniałem zapisać i teraz niepamietam co tam było napisane. Pytanko to jak ustawić korekcje EFM?

AnarKi 17.06.2004 07:46

To teraz wypal na płytkę tak : ustaw profil SafeDisc 2/3, prędkość najniższa (czyli w twoim przypadku 6x), tryb zapisu RAW DAO z włączoną korekcją EFM.

sts 17.06.2004 19:33

OK gierke nagrałem, profil SafeDisc 2/3, prędkość najniższa, tryb zapisu RAW DAO z włączoną korekcją EFM.
Gra działa ale tylko przy zainstalowanym Alcoholu i zaznaczeniu opcji emulacji SafeDisc, a wiec kopia prawie doskonała, (szkoda że tak wyszło) czyli podsumowujac gra bedzie działała na pc na którym jest zainsalowany program typu Alcohol lub temu podobne. :smutny:

Dziekuje wszystkim za wypowiedzi i za poprowadzenie w dobrym kierunku.
(szczególnie AnarKi) :piwo:

Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20.