Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Solidarność kierowców - wspomnienia??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/solidarnosc-kierowcow-wspomnienia-36065/)

jasut 16.06.2004 20:30

Solidarność kierowców - wspomnienia???

Witam.
Wczoraj wieczorem wracałem z Łeby do Wrocławia (wyjazd na dorszyka || ).. W trakcie drogi minąłem chyba z 6 radiowozów z autoradarami (obyło się bez mandatu :spoko: ). Zastanawia mnie tylko, dlaczego przy takim nasileniu niebieskich światłami mrugnął mi tylko 1 (słownie jeden) kierowca. Czy solidarność kierowców już zupełnie zanikła???

smolik 16.06.2004 20:40

Nie wiem jak inni ale ja zawsze mrugam :mruga: jak widzę skrzatów!
Ostatnio jechałem na stopa TIR-em i Ci kolesie to maja dobrze krzyknie tylko przez CB i już ma odpowiedź czy stoją gdzieś skrzaty.
@jasut masz ogromne szczęście ja ostatnio 250 zyli w plecy za marne 30 km/h pomnad norme :(

Patrixs 16.06.2004 20:52

Ja nie preferuje mrugania, bo jak ktoś ma być złapany to lepiej wcześniej, niż dopiero wtedy jak komuś krzywdę zrobi.

michal_zb 16.06.2004 21:08

Cytat:

Napisany przez Patrixs
Ja nie preferuje mrugania, bo jak ktoś ma być złapany to lepiej wcześniej, niż dopiero wtedy jak komuś krzywdę zrobi.

ale z drugiej strony jak ktoś mu mrugnie to zwolni, bo nie będzie chciał stracić $...

Koolo 16.06.2004 22:50

Jakoś nie solidaryzuje się z czubem który jedzie 140 przez wioskę.
Ogólnie ludzie jeżdżą coraz gorzej.

shuma02 17.06.2004 01:06

zgodze sie z Koolo,

kto placi ten zwalnia, przekonalem sie na wlasnej skorze.
a tego co nie zwalnia trzeba uczyc do skutku.

Mily_ 17.06.2004 07:56

racje są po 2 stronach. Jedna że trzeba mrugnąć że solidarność że to że tamto a druga że komyś cos się stanie itd. Ja jestem za tymi którzy mrugają. No i kit że leci przez wioske 140 km/h. Rozwali się, jego wina rozwali kogoś jego wina a i tak w takim wypadku pały go zgarną.

pawelblu 17.06.2004 08:43

Cytat:

Napisany przez Mily666
... i tak w takim wypadku pały go zgarną.

Oooo - z tym to roznie bywa. Moze miec np. imunitet :) lub uciec z miejsca zdarzenia.

jasut 17.06.2004 09:19

Jeżeli widzę gościa pędzącego 160 km/h również nie mrugam mu światłami. Istotą problemu jest fakt, że 80% mandatów za przekroczenia prędkości płacą ludzie, którzy przekroczyli dozwoloną prędkość od 10 do 20% (kiedyś koleś pracujący w drogówce przyniósł mi do poczytania wewnętrzny biuletyn - z tamtąd zaczerpnąłem tę informację).

Pawel_k 17.06.2004 09:49

ja tam wole bezpieczniej jezdzic niz mandaty placic [trudne ale sie da]

Mily_ 17.06.2004 10:15

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Oooo - z tym to roznie bywa. Moze miec np. imunitet :) lub uciec z miejsca zdarzenia.

No chyba że tak.

CIAPEK 17.06.2004 10:21

Cytat:

Napisany przez jasut
(...) Czy solidarność kierowców już zupełnie zanikła???

Zdaje mi się, że miałeś pecha.
Jeźdżę często krajową trasą Toruń-Szczecin (ponad 250 km.) niebiescy stoją prawie zawsze czasem raz, czasem dwa, trzy razy podczas jazdy. Kierowcy - zawsze ktoś mrugnie.

Znajomy też jeździ właśnie do Łeby na nocki na dorsza :). A ja do Łeby wybierać się będę na kolejne za***iste wakacje.

BD 17.06.2004 19:04

Cytat:

Napisany przez shuma02
zgodze sie z Koolo,

kto placi ten zwalnia, przekonalem sie na wlasnej skorze.
a tego co nie zwalnia trzeba uczyc do skutku.

Nie zawsze to dziala :) wiesz brakowalo mi juz tylko jednego mandatu by uzbierac komplecik. Nadal nie zwalnia i jak jest odpowiednia droga to jade ile sie da. Na przyklad autostrada Katowice-Wroclaw cala droga 190/200.

BD 17.06.2004 19:07

Cytat:

Napisany przez jasut
Istotą problemu jest fakt, że 80% mandatów za przekroczenia prędkości płacą ludzie, którzy przekroczyli dozwoloną prędkość od 10 do 20% (kiedyś koleś pracujący w drogówce przyniósł mi do poczytania wewnętrzny biuletyn - z tamtąd zaczerpnąłem tę informację).

Zgadza sie - ci sa wiekszoscia. Jednak trafililo mi sie juz zaplacic za podwojne przekroczenie dozwolonej predkosci. A pare razy placilem za przekroczenie o 50 km

Patrixs 17.06.2004 21:03

Dzis widzialem samochód z napisem na masce:
Zaprawdę powiadam Ci,
dziś ze mną będziesz w niebie
. ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:47.