![]() |
LiteOn SOHW 812S - problem Book Type
Jaki jest potrzebny bios do tej nagrywarki, aby można było nagrywać płyty DVD+R/RW jako ROM. Mam biosa USOJ i niby powinien robić ROM-y, a jednak nie robi. Używam Book Type, wszystko jak należy po wypaleniu jest zwycajna R+. Jeśli ktoś zna odpowiedź na ten problem, to bardzo bym prosił o radę
|
BookType jest obslugiwany od wersji DR8US0J. Ja wgralem DR8US0N i mam najnowszy BT i jest OK. Zero problemow.
|
Dzięki za odpowiedź. Nie wiem jak to robisz, ale u mnie po nagraniu płyty jak sprawdzę w DVDInfo, pokazuje płytę DVDR+, a nie ROM. Może coś z nagrywarką, ale inne spoko nagrywa. Może jest znaczenie czy najpierw otworzyć Book Type a potem np:Nero, czy odwrotnie. Ma to jakieś znaczenie?
|
Cytat:
Uruchamiasz BT ustawiasz (wyskakuje okienko OK) potem odpalasz soft do nagrywania i palisz (oczywiscie BT czaly czas musi byc uruchomiony). To wszystko :mruga: Avant |
Właśnie tak robię i nic się nie dzieje. W serwisach nikt sie na tym nie zna co mnie ciekawi, nawet nie ma z kim o tym porozmawiać. Byłbym wdzięczny gdybyś mógł podać nr GG, jeszcze popytałbym się parę rzeczy albo nr telefonu zadzwoniłbym. Mój nr GG 4339909
|
Cytat:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?threadid=94193 |
No to jeszcze jedna prośba. Po nagraniu płyty sprawdź ją np: programem DVDInfo czy ta płyta rzeczywiście jest jako DVD-ROM. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:54. |