![]() |
Band of Brothers + DVD2One + CCE problem
Witam
Szlag mnie już pomału trafia, tak więc zdecydowałem się napisać z prośbą o pomoc. Znalazłem kilka podobnych tematów, ale porady tam zawarte nie pomogły. W czym mianowicie problem tkwi: próbuję juz od x czasu skompresować czwartą płytę Kompanii Braci, wcześniej zlepioną w jeden strumień przy pomocy DVD2One, ale w wyniku tych działań drugi odcinek ma przesunięty dźwięk (a jest to jeden strumień, a nie dwa jak w oryginale, oprócz tego DVD2One skleił to dobrze) i nie wiem, czy to DVD2DVD-R coś ******y, czy CCE? nie znam sie zbyt dobrze na IFOEdit'cie, ale spędziłem przy tym bite 2 dni i za cholerę nie wiem, jak to ugryźć. Dźwięczny będę niezmiernie za jakąkolwiek pomoc. |
Ja robiłem całą serie "Band of Brothers" przy pomocy Ic7 i wyszło ok.W przypadku tego filmu stopień kompresji jest minimalny
|
Cytat:
Jabba |
na szóstej płycię są dodatki jakieś, a mnie tylko serial interesował, ale tak - na każdej płycie są 2 odcinki, które to kleiłem w jeden przy pomocy DVD2One, wszystkie są ok, ale po kompresji CCE akurat na czwartej płycie w drugim odcinku (właściwie to w części, która zawiera drugi odcinek) dźwięk jest przesunięty...
szymtel - akurat ta płyta, w przeciwieństwie do pozostałych, "wystaje" dużo ponad 5GB, więc CCE. |
Czy to przesuniecie jest juz po łączeniu w dvd2one, czy dopiero po obróbce w dvd2dvd-r?
|
DVDOne klei ok, dopiero DVD2DVD-R coś pierdzieli. i znalazłem w temacie DVD2DVD-R wypowiedź gościa z identycznym problemem (tylko film inny), więc to chyba ten soft jest problematyczny...
|
Hmmm... no to proponuję zrobic kazdą część osobno w dvd2dvd-r, a później je ewentualnie połączyć.
|
problem w tym, że już mam je połączone a oryginał oddałem. po drugie zwaliła sie tylko ta płytka, a pozostałe spokojnie DVD2DVD-R zmielił...
|
No cóż, chyba więc pozostaje Ci to spowrotem podzielić (np. DVDShrinkiem) :)
raczej nie widzę innego prostego wyjścia. |
z tym shrinkiem to pewien pomysł mi podsunąłeś. pociągnąłem shrinkiem tę płytkę i okazało się, że wszystko jest ok, tak więc wyciąłem z niej ścieżkę audio i zastąpiłem nią tą z DVD2DVD-R, po czym przy pomocy ifoedita zrobiłem płytkę z tych plików i okazuje się, że dalej występuje ten sam błąd. teraz nasuwa się pytanie, czy ifoedit pierniczy audio, czy też CCE pierdzieli video?
|
Cytat:
W momencie Auuthoringu można przesunąć ścieżkę dźwiękową. Pozdrawiam |
próbowałem - zresztą to jest jeden strumień, poprawnie sklejony z dwóch przy pomocy DVD2One, więc TEORETYCZNIE nic nie ma prawa się z nim dziać =]
|
Dokładnie robiłem obraz płyty razem z menu w ic7 i po wycięciu bodajże jęz francuskiego stopień kompresji był minimalny więc straty w jakości praktycznie żadne.Niestety jest to 6 płyt,ale film super.6 płyta jest z dodatkami i to bez pl,więc ją sobie odpuściłem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:56. |