Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Pomocy (https://forum.cdrinfo.pl/f11/pomocy-36097/)

renekk 18.06.2004 17:41

Robiłem wszystko jak mi radziliście ale za każdym razem system zabezpieczeń nie widzi mi płyty ale do wirtalnego napędu wsadzałem tylko jeden plik mds, lub mdf a słodzika chyba nie ma sciagały sie same dialery może ściągnąć angielską wersję??

renekk 18.06.2004 17:30

Nie robiłem obraz obrazu tylko nagrywałem obraz na płyte zrobiłem wszystko jak mi radziliście ale za każdym razem mi wychodzi że nie widzi płyty a słodzika chyba nie ma śiagągają się same jakieś dialery może spróbuje ściągnąć wersje angieską ?

Loczek 18.06.2004 16:41

I wszytko jasne. Dziękuje Maciej.

No nie. Będziesz kręcić się w koło. Pierwszo słysze żeby robić obraz obrazu:) Mam taką sugestię - nagraj ten obraz z emulacja RMPS i graj z włączoną emulacja w alkoholu (emulacja RMPS), a jesli to nie idzie to zamatuj obraz do virtuala alkohola a nie clona i tez wlacz emulacje RMPS. A jesli to tez nie pomaga to sciagnij slodzika.

Maciej 18.06.2004 16:10

Cytat:

Napisany przez renekk
Dlaczego nie możliwe uruchomiłem clonnexxxl zeskanowałem póżniej wskazałem na clone a w clone wrtualny napęd póżniej komputer natej płycie komputer mi troche zwalniał.

czyli ...robisz obraz z obrazu który zamontowałeś w wirtualnym napędzie Clony CD ...po jaki wałek robisz znów obraz?

Cytat:

Napisany przez renekk
Chyba mi poszło analiza dpm zakonczona sukcesem

o widze ,że teraz robisz obraz obrazu :))
--------------------------------------------------------------------------

Wszystkie obrazy gier zabezpieczonych przez StarForce które są w necie przeważnie są robione przez Alcohol ,ponieważ potrafi on emulować te zabezpieczenie.
Dlatego myślę ,że gre odpalisz po zaznaczeniu RMPS Emulacja w Alcohol.
Tylko zamontuj obraz (.mdf, .mds)który ściągnąłeś do wirtualnego napędu Alcohola.
Albo nagrać obraz na płytę z włączonym - zapis "RMPS" na płycie CD, i potem jak wyżej.

Jeśli to nie działa ...to tylko ratuje jak już pisałem słodzik do pliku .exe

renekk 18.06.2004 15:56

Chyba mi poszło analiza dpm zakonczona sukcesem

renekk 18.06.2004 15:46

Sciągnąłem ten plik mds imam go teraz wypalić alkocholem tak ale dalej wychodzi mi zabezpieczenie chyba że tam są klucze na płyte tak. Dlaczego nie możliwe uruchomiłem clonnexxxl zeskanowałem póżniej wskazałem na clone a w clone wrtualny napęd póżniej komputer natej płycie komputer mi troche zwalniał. Nagrywam na cdr-w czy to dobrze wybaczcie mi tą ignorancję ale jestem nowy w tym temacie

Maciej 18.06.2004 15:18

Cytat:

Napisany przez renekk
Witaj
Chodzi mi oto że sciągnełem gre Beyond Divinity w formacie pliku mdf.
[...].Więc uzywając clonne
xxl wyskoczyło mi że ma zebezpieczenie Błędny Files więc nagrałem ją
wclone cd ale to nie przyniosło skutku[...]

Nie jest możliwe nagranie .mdf w Clone CD .Coś kręcisz ;)

Cytat:

Napisany przez renekk
Tak masz racje dzisiaj doszłem był plik mds i zbezpieczenie Star Force chyba teraz nie da sieę nic zrobić

Ratuje tylko posłodzenie pliku .exe

Loczek 18.06.2004 13:43

No to po zawodach. Pśikro mi. Jak masz ten mdf to spróbuj zassać mds.

renekk 18.06.2004 10:33

Tak masz racje dzisiaj doszłem był plik mds i zbezpieczenie Star Force chyba teraz nie da sieę nic zrobić

Loczek 18.06.2004 10:23

Dziwna sprawa. Jak udało ci się nagrać obraz mdf za pomocą clona ??? PO drugie clony jest juz troche do kitu. Mysle ze to raczej nie Safedisc a cos innego, moze starforce albo securom. A nie bylo tam pliczku mds ??? razem z tym mdf.

renekk 18.06.2004 00:34

Witaj
Chodzi mi oto że sciągnełem gre Beyond Divinity w formacie pliku mdf.
Wsadziłem obraz do napędu i zainstalowałem ją.Póżniej gdy chcielem jąuruchomić wyskoczyło mi
klucz kodowy jest zły lub został błędnie wpisany.Więc uzywając clonne
xxl wyskoczyło mi że ma zebezpieczenie Błędny Files więc nagrałem ją
wclone cd ale to nie przyniosło skutku> Próbowałem area screner ale
wyskakiwało safe disc scan.. Wclonne xxl nowszej wersji wyskakiwało
ż nie ma żadnego zabezpieczenia i nie wiem co dalej robić. Z góry
dziękuję za pomoc

Loczek 17.06.2004 23:27

Nie czaje twojego problemu. Przejmujesz sie ze clony xxl albo a-ray wykryl ci zabezpieczenie ??? napisz tylko czy ta gra ci dziala czy nie.

renekk 17.06.2004 17:59

Witam
Dzieki za linki. Wsadziłem obraz do napędu a clonne wersja 2.06 pokazuje mi zabezpieczenie Dumny Files a nowsza że nie ma zabezpieczenia mimo tego ją nagrałem i dalej to samo, a area screner pokazuje safe disc scan... nie wiem co dalej mam zrobić :help:

Maciej 17.06.2004 17:35

Cytat:

Napisany przez renekk
Witam
Mam problem SĆiągnąlem grę Beyond Divinity plik był w formacie mdf. Użyłem arayaa screnar i wyskakuje mi safe disc scaner o co chodzi

Tak prawdę mówiąc, to nie wiem z czym masz problem?
Możesz bardziej rozwinąc pytanie ...o co ci chodzi. 8)

Loczek 17.06.2004 16:39

Witam na forum nowego:) jak poczytasz to zobaczysz o co chodzi a jakby co to wal z pytaniami. Narazie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:40.