![]() |
Asus A7N8X Deluxe
Kumpel ma problem z plyta. Mam te sama i nigdy mi sie to nie zdarzylo.
Przenosil ze starej do nowej obudowy plyte i nagle dzwieku nie ma. W biosie jest wlaczone (przeciez nic nie zmienial, tylko przenosil obudowe) no i winamp chdzi, equalizery latają a dzwieku nie ma. Wiecie co to moze byc. Nie wiem moze jakas zworka wyleciala ale watpie... Tam jest zintegrowany SounStorm wiec chyba ze jest wlaczona ustawia sie w biosie, a nawet jesli bylaby wylaczona to by XP nie wykryl jej i nie leciala muzyka. Macie jakies pomysly? Czy gwarancja? |
Źle podłączone kabelki? Sprawdźcie słuchawkami w różnych gniazdach.
W systemie nic niczego nie zmieniał - zmienił tylko obudowę? Może włączył/wyłączył (zależnie od głośników) kodowanie do DD? Może zrobił jakieś zwarcie lub coś spalił (odgromił się przed dotknięciem płytki??). |
no on zawsze dotyka kaloryfera - ja tak robie...ale nic innego sie nie dzieje. Dziala jak dzialalo. Zero problemow oprocz dzwieku. Sprawdzalem na sluchawkach i wzmacniaczu. Glucho.
|
do serwisu z plyta....
|
tez tak sadze-to samo powiedzialem.Bo stawialbym winde od nowa - moze cos sie sypnelo, ale w Asusie tym jest taki bajer ze " laseczka " swoim glosikiem czyta ze Test Podzespolow jest ok, zaczyna sie bootowanie systemu - to gada przez glosniczki, a teraz tego nie ma, no to chyba cos z karta.
|
niech tylko niemowi ze przenosil plyte tylkoze poprostu za ktoryms razem mu dzwiek przestal dzialac ;)
|
no tak...ok
tnx |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:09. |