Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   IfoEdit 0.96 - start filmu w j. polskim albo z napisami, jak to zrobić? (https://forum.cdrinfo.pl/f16/ifoedit-0-96-start-filmu-j-polskim-albo-napisami-jak-zrobic-36171/)

adrianekt 24.06.2004 09:55

Dzięki. Juz sobie poradziliem. Pogrzebalem troche w ifoedit 0.96 i udało mi sie ustawic jako domyslna sciezke dzwiekowa DTS, poprawilem tez powiazanie w menu i po wyborze dzwieku z menu audio wlacza mi sie bez problemu juz dts (wczesniej mialem cisze). Mam jeszcze jedno pytanie. W oryginalnym filmie (przed przerobieniem) po wyborze dzwieku DTS wskakiwalo mi logo DTS, jest ono w pliku vob. Po zmianie domyslnej sciezki na DTS podczas startu filmu nie wlacza sie ono tylko napisy i umowach licencyjnych itd (w oryginale wlaczaly sie one przy sciezce DD) Co zrobis, zeby wlaczalo sie logo DTS? Gdzie tego szukac?

1stwasp 23.06.2004 21:08

Cytat:

Napisany przez adrianekt
Probowalem tak zrobic i sukces byl polowiczny. Jezeli wpisalem w ifoedit dla sciezki w DTS 32768 dzwiek w filmie byl natomiast pisal ze jest to dolby digital. Moze wynika to z tego ze 32786 to szesnastkowo 080, a DTS ma 089. Przy wyborze w menu dzwieku DTS nie bylo dzwieku w filmie, wiec musialbym chyba zmienic menu filmu i dopisac poprawna wartosc dla wyboru w menu sciezki DTS. Szczerze mowiac nie wiem jak to zrobic. Moze ktos pomoze?

Pierwszy możliwy adres ścieżki DTS to 0x88 i na niższych adresach nie będzie działać prawidłowo... żaden program Ci nie pomoże, bo pomóc nie może (ale mi się zrymowało)...

ideJ 23.06.2004 15:37

Zaimportuj tą płytkę do DVDReMake'a i poglądaj wszystkie pre commands. Któraś z nich ustawia domyślną ścieżkę audio. Jeśli masz zarejestrowaną wersje to wystarczy zmienić numer strumienia i wyeksportować DVD. Jeśli masz wersje demo to no cóż będziesz wiedział czego szukać w IfoEdit'e i z grubsza gdzie :)

adrianekt 22.06.2004 15:59

Probowalem tak zrobic i sukces byl polowiczny. Jezeli wpisalem w ifoedit dla sciezki w DTS 32768 dzwiek w filmie byl natomiast pisal ze jest to dolby digital. Moze wynika to z tego ze 32786 to szesnastkowo 080, a DTS ma 089. Przy wyborze w menu dzwieku DTS nie bylo dzwieku w filmie, wiec musialbym chyba zmienic menu filmu i dopisac poprawna wartosc dla wyboru w menu sciezki DTS. Szczerze mowiac nie wiem jak to zrobic. Moze ktos pomoze?

ideJ 22.06.2004 15:40

Nic... poza tym, że domyślną ścieżką będzie ta w DTS'e ^_^

adrianekt 22.06.2004 15:12

Mam pytanie co stanie sie jezeli chce ustawic na domyslna sciezke dzwiek DTS?

ideJ 22.06.2004 12:04

Każda pliszka swój ogonek chwali ;) Ja proponuję DVD ReMake'a i jego opis autorstwa kolegi Adamsa o tu.

AO 20.06.2004 10:50

Dzięki ROBS, pozdrawiam :spoko:

Robs 19.06.2004 21:00

Zajrzyj tutaj

AO 19.06.2004 20:34

IfoEdit 0.96 - start filmu w j. polskim albo z napisami, jak to zrobić?

Jak ustawić w programie IfoEdit 0.96, aby po włożeniu filmu do odtw. DVD uruchamiał się on domyślnie z polską wersją dźwiękową lub z polskimi napisami? Po przerobieniu filmu w IE nie ma menu i film zazwyczaj startuje w wersji angielskiej i bez napisów. Jak to zmienić?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:09.