Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   foobar2000 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/foobar2000-36179/)

żółtodziób 06.10.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
Jednak odpisze, do czego pijesz? Bo jakoś nie widzę różnic w moim sposobie pisania na przestrzeni lat, a także znaczących różnic pomiędzy moim postem, którego się czepiłeś a innymi w tym wątku...

do ludzi? hehe

To ja Ci powiem taka "bajkę". Kiedyś sobie żabka pływala w akwarium. Ktoś wpadł na pomyśł by codziennie podnosić temperature wody o 0,1 stopnia. Trwało to to może kilkadziesiąt dni, a żabka jakoś nie zauważyła codziennych, minimalnych wzrostów temperatury wody i... się ugotowała.
Widac nie zauważasz drobnych zmian w sobie, he, he.
A, że jesteś bucem to wiem na pewno po twoich wypowiedziach. Może trochę by ci się przydało kursów i ćwiczeń z psychologii (empatia) i marketingu (kluczem jest tu znajomość potrzeb konsumenta wraz z jego wiedzą, sposobem odbierania otoczenia, parametrami demograficznymi ect.). Kumasz Sid-The-Rat? :P

AleX69 25.09.2005 14:02

Cytat:

Napisany przez rycho
... Zaczynasz pisać mimo używania znaków interpunkcji podobnie jak Memo.
...

:fiu:

-Sid-The-Rat=> 25.09.2005 13:58

Jednak odpisze, do czego pijesz? Bo jakoś nie widzę różnic w moim sposobie pisania na przestrzeni lat, a także znaczących różnic pomiędzy moim postem, którego się czepiłeś a innymi w tym wątku...

do ludzi? hehe

rycho 25.09.2005 13:54

Cytat:

nikt sie nie chwali, a google to supermarket - niby wszsytko jest, ale jak trzeba cos dobrego kupic to nie ma, albo bardzo trudno znalezc. niestety od znajomosci definicji do zrozumienia a co za tym idzie mozliwosci praktycznego wykorzystania droga daleka..

ale jesli komus wystarcza, to prosze bardzo

winamp zdobyl popularnosc, bo a) byl pierwszy b) byl prosty c) pisanie do niego dodatkow bylo proste d) jest na rynku n lat e) nie jest zly

i nikt nie powinien sie starac byc na sile 'cool' i uzywac foobara jak sobie z nim zupelnie nie radzi. to chyba nie o 'cool' tu chodzi, prawda?

Zaczynasz pisać mimo używania znaków interpunkcji podobnie jak Memo.
Pisz do ludzi.
I nie odpisuj mi.
Z całym szacunkiem.:)

-Sid-The-Rat=> 25.09.2005 13:47

nikt sie nie chwali, a google to supermarket - niby wszsytko jest, ale jak trzeba cos dobrego kupic to nie ma, albo bardzo trudno znalezc. niestety od znajomosci definicji do zrozumienia a co za tym idzie mozliwosci praktycznego wykorzystania droga daleka..

ale jesli komus wystarcza, to prosze bardzo

winamp zdobyl popularnosc, bo a) byl pierwszy b) byl prosty c) pisanie do niego dodatkow bylo proste d) jest na rynku n lat e) nie jest zly

i nikt nie powinien sie starac byc na sile 'cool' i uzywac foobara jak sobie z nim zupelnie nie radzi. to chyba nie o 'cool' tu chodzi, prawda?

kodziu 25.09.2005 13:42

Cytat:

ostatania rzecz - foo bardzo ladnie dziala w defaultowych ustawieniach i generalnie jesli czegos nie rozumiesz to sie do tego nie dotykaj. to nie jest program dla elity, bo podejrzewam, ze tutejsi uzytkownicy tez nie bardzo wiedza co to jest ATH czy noise shaping, ale jakos sobie radza. nie musisz wszystkiego rozumiec zeby tego uzywac jako odtwarzacza

doobranoc

Kiedy się czegoś nie wie, google Twoim przyjacielem.

Praktycznie można znaleźc wytłumaczenie wszystkiego, nawet jak sie nie ma
o tym najmniejszego pojęcia. Takie dane nawet na Naszym serwisie były:

-noise shaping, czyli "wyrzucenie" szumów poza pasmo słyszalne w najprostszym tłumaczeniu

-ATH: Absolute Threshold of Hearing w moim rozumowaniu coś dotyczące odłuchu, dokładniej nie wiem jak to na szybko sformułować ;)

Nie ma sie co chwalić znajomością takich terminów. Nie każdy tego potrzebuje, a jak ktoś nie lubi sie czasem wysilić to polecam winampa :>

Swoją popularność jakoś uzyskać musiał, co nie znaczy że jest najlepszy...

I żeby nie było że się żale. Foobar to nie jest odtwarzacz dla mas.
Nie każdy jest w stanie go skonfigurować do własnych potrzeb, do tego potrzeba czasu, a jak wiadomo nie każdy lubi takie zabawy.

-Sid-The-Rat=> 24.09.2005 12:55

wiesz.. po pierwsze nie Polaczkow, bo wychodzisz na czlowieka z kompleksami, i to dosc zalosnymi

po drugie - nakladki jezykowej nie bedzie, bo program jest tak napisany, ze wszystkie te smieci tekstowe sa w kodzie, a nie na zewnatrz. naturalnie mozna miec pretensje do autora za krotkowzrocznosc, ale.. wolna wola autora. ja na jego miejscu po takich tekstach tez bym czasu nie tracil, bo po co i dla kogo?

trzecia rzecz - jesli nie znasz tego slownictwa, to nawet ksiazeczka, zwlaszcza typu abc podstaw foobara nic ci nie da. bo trudno jest wyjasnic roznice miedzy rodzajami ditheringu komus kto ma zerowe pojecie obrobce sygnalow

czwarta rzecz - do obslugi programu wystarczy podstawowa znajomosc angielskiego, jesli nawet tego brak, to coz..

piata rzecz - nie ma obowiazku uzywania foo

ostatania rzecz - foo bardzo ladnie dziala w defaultowych ustawieniach i generalnie jesli czegos nie rozumiesz to sie do tego nie dotykaj. to nie jest program dla elity, bo podejrzewam, ze tutejsi uzytkownicy tez nie bardzo wiedza co to jest ATH czy noise shaping, ale jakos sobie radza. nie musisz wszystkiego rozumiec zeby tego uzywac jako odtwarzacza

doobranoc

żółtodziób 23.09.2005 21:46

Skoro jest to tak skomplikowane slownictwo, to to, ktore da sie zrozumiec, by juz pomoglo, gdyby zostalo przetłumaczone. Oczywiscie nie bedzie, bo jak czytalem na stronie foobara, tworcy sie nie chce zrobic uklonu w strone POlaczkow, a ponadto jest to technicznie niewykonalne (klopoty z wniknieciem w program w celu podmiany slow). Ja cholera nie mowilem, ze nie ma byc angielski, tylko ,ze chcialbym, by mial nakjladke jezykową. Nie ma i nie bedzie? OKe, Okej.
To moze ktos napisze ksiazeczke z serii ćwiczenia w Helionie, to kupie za 10-15 zl i bede analizowal angielskie menu i naucze sie foobara.
Niejaki Easy CD Creator doczekal sie ksiazeczki - link ponizej:
http://helion.pl/ksiazki/cweasy.htm

woitas 22.09.2005 08:12

używam autocad'a i wiem coś o tym :|

nimal 22.09.2005 07:34

tlumaczenie w niczym nie pomoze, w dodatku moze tylko zagmatwac ;p

Ormianin 21.09.2005 23:26

Cytat:

Napisany przez żółtodziób
Ciekawe. Zrobił go Polak, a nie potrafił przełożyć na polski swojej idei programu.
Oj mądry Polak po szkodzie, oj mądry. Jeśli robi freeware dla ludzi to siwtnie, chwała mu za to. Freeware jednak można łatwiej ugryźć jak jest w ojczystym języku.
Kłania się marketing a nie inżynieryjne, buńczućzne słowa o elicie używającej ten program.

Cosik bzdurny tez komenatrz, foobar nie jest tylko dla Polakow ale dla szerokiej czesci spoleczenstwa swiatowego... poza tym uwazam ze interfejs jest tak lakoniczny i prosty w obsludze ze i bez znajomosci ang. mozna go obslugiwac, ja nie mam specjalnyc problemow i foobara czasem uzywam i cenie sobie jego dzialanie (szkoda tylko mi tych mp3pro - ale moze w przyszlosci sie zmieni)

żółtodziób 21.09.2005 22:43

Ciekawe. Zrobił go Polak, a nie potrafił przełożyć na polski swojej idei programu.
Oj mądry Polak po szkodzie, oj mądry. Jeśli robi freeware dla ludzi to siwtnie, chwała mu za to. Freeware jednak można łatwiej ugryźć jak jest w ojczystym języku.
Kłania się marketing a nie inżynieryjne, buńczućzne słowa o elicie używającej ten program.

Macio.Men 20.06.2004 23:38

Jak nie rozumiecie tego programu i nie wiecie do czego on naprawdę służy to po co się męczycie? Zainstalujcie sobie winampa albo innego "playera"...

Pierwszy 20.06.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez Jęzor
moj "zwykly uzytkownik" tam nie zaglada :P

zagląda czy nie, ale tam także jest nie po naszemu :P

Jęzor 20.06.2004 23:03

moj "zwykly uzytkownik" tam nie zaglada :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:55.