![]() |
Odkodowany Canal+ na kompie ?
No właśnie, tak jak w temacie. Słyszałem że jest to możliwe, ale co gdzie i jak ?
|
Ja też słyszałem o takiej możliwości podobno można użyc filtra o nazwie "Cablecrypt decoder" który rozkoduje obraz...
|
Kiedys jak Canal+ bylo mozna jeszcze ogladac z anteny zbiorczej to dekodowalem programem MoreTV, teraz mozliwe ze sa jakies nowsze programy, ale nic o nich nie slyszalem.
Poszukaj jakis informacji na google.pl |
Jak już wspomnial RoKFoR kiedyś tak było można. Teraz nic o tym nie słyszałem.
|
Cyfry + na Seca 2 nie pooglądasz :), ale SKY ITALIA i jakiś francuski pakiet owszem ;) :D . Poszukaj na www.satkurier.pl > Kącik Hakera
|
Mam w kablówce zakodowany Canal+ ,kupiłem karte TV (już sprzedałem) ...oglądałem TV na kompie z odkodowanym C+ przez program BorgTV .
|
Ja tez ogladalem w kablowce przez BorgTV :)
|
mozna rozkodowac ale na starszych ukladach BTxxx a nie na Conexantach.
sam mam wlasnie nowa karte na conexancie i jest bol. dzwiek bez problemu rozkodowalem ale wizje jest problem. dalo sie rozkodowac ale obraz jest gorszy niz zly i bez dzwieku. |
Znalazłem jeszcze podobny temat na forum Elektrody (http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic36105.html) tam dostępny jest również filter HBO i programik Cabel Crypt
PS. Zajżyj koniecznie Pozdro |
o jeszcze zalezy jaka masz karte, na jakim chipie. W sumie im strasza tym wiekszy prawdopodobiensto ze jest program. ja mam w miare nowa - Aver 303 i nei moge
|
Cytat:
Mam PixelView na Conexancie i dupa :( ale robilem na kablowce u kumpla progsem BorgTV |
Cytat:
hehe i tu sie mylisz.. dokładnych informacji niemam, ale na SECA 2 juz normalnie poogladasz cyfre :D:D kumpel oglada platyne elegancko :D nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie ale jest to mozliwe :P |
Cytat:
no wlasnie ja tez mam pixelview na conexancie ale mam program ktorym udalo mi sie rozkodowac ale obraz jest bardzo mizerny a w dodatku nie ma glosu pozdro |
Jest to do zrobienia!!! Potrzebujesz program BorgTV 2.52 (nie nowsza ani starsza wersje). Sprawdzalem i poprawnie dziala w tej wersji tylko wymaga pewnych ustawien. Musisz miec system Win98se (jezeli chodzi o BorgTV 2.52). No i oczywiscie TUNER najlepiej PixelView.
------------------------------------------------------------------------- Jakies pytania??? Wal smialo!!! GG: 1592549 |
z tego co pamietam to mozliwosc odkodowania C+, HBO etc zalezy rowniez od tego w jakiej kablowce jestes i jak ona przesyla sygnal tzn. wezmy na przyklad krakowskie kablowki AutoCom i UPC w autocomie nie ma zalozonego filtra na sygnal (ktos to nazywal przesunieciem w fazie) i bez problemu mozesz dekodowac C+ wszystkie trzy :bialy, zolty, niebieski za pomoca borga czy moreTV, w nowszych wersjach borga nie ma bezposrednio opcji dekoduj co uzytkownikow odstrasza ale wystarczy sciagnąc odpowiednie pluginy i wszystko dziala ( sa pluginy dekodujace prosto jak rowniez te w ktorych ustawia sie pozycje logo L/P i inne pierdółki co przydaje sie jesli ktos ma saelitarny tuner analogowy ( bo tylko takim sie bawilem) i ma ochoe dekodowac sobie mecze i filmy na kodowanych pasmach Rai i wszystkich jej podkanalach a takze francuski C+) natomiast jesli ktos ma kablowke podobna do UPC to juz ma wiekszy problem bo tam pomocny jest borg choc nie zawsze oraz CableCrypt ale nawet uzywajac owych programow obraz byl nie najlepszej jakosci, i mozna sie bylo przyczepic do niemal wszystkiego. Karta jaka sie bawilem to AverMediaTV Capture98 a wiec na chipie BTxx dziala w kazdym systemie operacyjnym oprocz win95 (tam nie sprawdzalem).
stronka z polskim MoreTV i instrukcja programu: www.moretv.prv.pl no i oczywiscie przydaloby sie pamietac o pliku key.txt ale to juz w kazdej przegladarce mozna znalezc |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:14. |