Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z nagrywanie CD Audio c.d. (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-nagrywanie-cd-audio-c-d-36216/)

Sliwa95 23.06.2004 09:41

Skoro pracujesz w ten sposób to rzeczywiście raczej nie pomoże robienie obrazów dysku. Choć jakby się uprzeć, odpowiednio wszystko na dyskach powrzucać, zamieszać co nieco w Windzie, to prawdopodobnie też byś sporo czasu (w razie reinstalla) zyskał - wystarczyło by mieć te programy, które tworzą u Ciebie szkielet tego, na czym pracujesz. Ale nie zawsze jest to gra warta świeczki, jak sam zauważyłeś. ;)

Unpredictable 22.06.2004 20:46

Problem rozwiązany

Do wszystkich zainteresowanych. okazało się że winda wylaczyla DMA... wlaczyla PIO. a ja nieswiadomy tego, ze to moze byc powodem niemoznosci nagrania cd audio... sie glowilem z wami.

rozwiązałem problem. przeinstalowalem sterowniki ide i naped. wlaczyl sie tryb dma i nagrywam cd audio az milo. :)... pozdrawiam forum

Unpredictable 22.06.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez Sliwa95
Na przyszłość zaś polecam używanie Norton Ghosta lub programów pokrewnych. Z 3 dni robi się 10-15 minut. ;)

Norton Ghost??...Jestem developerem i co chwilke coś instaluje i kasuje zanim obraz softu mi sie ukształtuje. Często się też zmienia więc tego typu programy mi nie pomagają... a wierz, w tym przypadku znam się na rzeczy :)
pozdrawiam

Unpredictable 22.06.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
no to moze... odinstaluj soft do nagrywania i stery do plyty glownej
pozniej po restarcie instaluj na nowo, wgrywaj najlepiej swieze wersje
pozniej sprawdz czy DMA dla napedo jest wlaczone

Dzięki wszystkim za pomoc... co się okazuje... Winda nie chce mi włączyć DMA dla CD, wyścwietla komunikat PIO only :(. Poszukam info co moze byc z tym nie tak.

Sliwa95 22.06.2004 09:49

Na przyszłość zaś polecam używanie Norton Ghosta lub programów pokrewnych. Z 3 dni robi się 10-15 minut. ;)

kazik5533 22.06.2004 06:19

Sprawdź w jakimkolwiek innym programie np. CDRWin, Feurio itp. czy dzieje się to samo. Jeżeli inne programy będą nagrywały prawidłowo tzn. że to nie system a coś z Nero.

Y@nkee_PL 21.06.2004 20:54

no to moze... odinstaluj soft do nagrywania i stery do plyty glownej
pozniej po restarcie instaluj na nowo, wgrywaj najlepiej swieze wersje
pozniej sprawdz czy DMA dla napedo jest wlaczone

Unpredictable 21.06.2004 20:28

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
sprawdz najlepiej na innym kompie ta spaware, jesli wypali to czas na zrobienie przyslowiowego formata 8)

na innym działa.... nie da się uniknąć formata? musi być jakiś sposób, aby sprawdzić w czym błąd... plis.... instalacja całego softu zajmie mi ze 3 dni :(....

Y@nkee_PL 21.06.2004 20:14

sprawdz najlepiej na innym kompie ta spaware, jesli wypali to czas na zrobienie przyslowiowego formata 8)

Unpredictable 21.06.2004 19:53

nowe szczegóły :)

spróbowałem włączyć tryb track-at-once...
i wszystko sie zatrzymało... użycie procesora 100%, bufer level nie przekracza 50%.... a po 30 sek. spada do 0% i write error.... i nie ma komunikatu o buffer underrrun.....
HELP.... :help:
ps. hociaż tpo nie ma znaczenia to nagrywam z predkoscia 12x.... przy predkosci 2x jest to samo :(

Unpredictable 21.06.2004 19:39

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Cos dziwnie piszesz - przeciez format audio cd nie ma w ogole trybow 'mode 1' czy 'mode 2' wiec jak mozesz to miec jako default? Wybierasz na poczatku kompilacje audio cd czy moze nagrywasz jako dane plyte z mp3? Napisz co konkretnie chcesz zrobic i z czym?

Proponuje zakończyć temat mode....

Przez 3 ostatnie lata nagrywałem cd audio z mp3... od 3 tygodni nie chce mi nagrać wyświetlając komunikat write error po zakończeniu nagrywania lead-in. w przypadku nagrywania data cd wszystko idzie bez problemów.... przeinstalowalem nero, pluginy. Systemową usługę IMAPI CD-Burning COM Service mam uruchomioną. wyłącza się ona po komunikacie write error w nero. boje sie ze bede musial przeinstalowac winde. chce tego uniknąć więc proszę o pomoc jakiegoś ekspert, bądź osobę która miała podobny problem.
pozdrawiam

grzeniu 21.06.2004 16:52

Cos dziwnie piszesz - przeciez format audio cd nie ma w ogole trybow 'mode 1' czy 'mode 2' wiec jak mozesz to miec jako default? Wybierasz na poczatku kompilacje audio cd czy moze nagrywasz jako dane plyte z mp3? Napisz co konkretnie chcesz zrobic i z czym?

Unpredictable 21.06.2004 16:22

Cytat:

Napisany przez marynarz
Przeciez do CD Audio nie wybiera sie MODE w Nero.

Mam to ustawione jako default... dlatego o tym napisałem.

Unpredictable 21.06.2004 16:21

Cytat:

Napisany przez SEBAw
A wybierz mode 1, Disca-At-Once oraz zamknij CD.

Te nie pomogło....

Unpredictable 21.06.2004 16:21

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Może przeinstaluj nero - może plugin do mp3 się wywalił.
Sprawdź też z wavami.

Przeinstalowałem nero i plugin i nie pomogło :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:39.