![]() |
Problemy z eMele'm
Pomocy!!!
Całkiem niedawno zainstalowałem sobie eMula: v0.42g a potem dorzuciłem moda: MorphXTv3.0bin no i zaczęło się. Muł uruchamiał się niby poprawnie, ale po chwili zawieszał się i nic nie można było zrobić. Po odłączeniu internetu wszystko wracało do normy a po ponownym podłączeniu internetu znów to samo przez chwilkę ok a potem znów się zawieszał. Problem ten zniknął a jakże po odłączeniu ZoneAlarm'a i eMule śmiga niby dobrze, ale... No właśnie sie mogę się połączyć z dużymi serwerami bo mam oczywiście LOWID. No to wyłączyłem zaporę połączenia internetowego (pracuję na XP Proffessional). Po wyłączeniu zapory eMule łączy się z dużymi serwerami i mam nawet HIGHID, ale teraz znów eMule mi się zawiesza po chwili od uruchomienia. Co jeszcze mogę zrobić?! Już mi się skończyły koncepcje. POMÓŻCIE PROSZĘ!!!!!! |
Komp zwiecha sie napewno dlatego ze fierewall blokuje porty eMuła bo uważa z połączenie jest wykonywane przez jakiegos trojana, spróbuj może wyłączyć w Zone Alarmie blokowanie portów eMuła, lub zmień program na np. eDonkeya lub Overneta...
PS. Witamy na forum |
oj tez mialem problemy z zonealarme wszystko zniknelo jak reka odjac jak zmienilem na inny firewalle np NISP!!!
|
Niedawno był podobny temat na forum.
|
Cytat:
Ale problem w tym, że ja mam wyłączonego Zone Alarma i komp nadal się zawiesza! |
Musisz całkowicie odinstalować ZoneAlarm, miałem taki sam problem i założyłem podobny wątek nie dawno:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Tio znaczy, że połączyłeś te 2 wersje Muła ? |
a mi zonealarm poza tym blokowal jeszcze udostepnianie neta na 2 kompa :|
|
Epol, no to trza ich lać!;)
|
Cytat:
|
Odinstaluj ZoneAlarm i po klopocie
i albo na NIS (NPF) albo na Kerio :) |
No to sprawie im lanie, ale nie dzisiaj bo juz mie sie nie chce.
|
hmmm.... dwie wersje muła połączone w jedną ? Ciekawe.... hmmm.... a ja tam bym proponował zostać przy jednej, normalnej wersji...albo oficjalnej albo modzie. A może po prostu zmień wersje mułka na inną...może na innego moda. W sumie nie wiem jakie masz łącze... ale polecam NeoMule ;)
|
Nie polacam takich praktyk :D bo mody mają całkiem (no prawie) inny kod od Oryginalnego eMule i porostu może coś się ze sobą nie gryść i zwisy :D. Spróbuj moda tego co masz lub Pawcio, ale wersja 4.05 by LiTE znajdziesz na www.osiol.com :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:47. |