Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problemy z eMele'm (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problemy-emelem-36236/)

KubuśPL 21.06.2004 18:39

Problemy z eMele'm

Pomocy!!!
Całkiem niedawno zainstalowałem sobie eMula: v0.42g a potem dorzuciłem moda: MorphXTv3.0bin no i zaczęło się. Muł uruchamiał się niby poprawnie, ale po chwili zawieszał się i nic nie można było zrobić. Po odłączeniu internetu wszystko wracało do normy a po ponownym podłączeniu internetu znów to samo przez chwilkę ok a potem znów się zawieszał. Problem ten zniknął a jakże po odłączeniu ZoneAlarm'a i eMule śmiga niby dobrze, ale... No właśnie sie mogę się połączyć z dużymi serwerami bo mam oczywiście LOWID. No to wyłączyłem zaporę połączenia internetowego (pracuję na XP Proffessional). Po wyłączeniu zapory eMule łączy się z dużymi serwerami i mam nawet HIGHID, ale teraz znów eMule mi się zawiesza po chwili od uruchomienia. Co jeszcze mogę zrobić?! Już mi się skończyły koncepcje. POMÓŻCIE PROSZĘ!!!!!!

gallus 21.06.2004 19:09

Komp zwiecha sie napewno dlatego ze fierewall blokuje porty eMuła bo uważa z połączenie jest wykonywane przez jakiegos trojana, spróbuj może wyłączyć w Zone Alarmie blokowanie portów eMuła, lub zmień program na np. eDonkeya lub Overneta...
PS. Witamy na forum

WhiteMan 21.06.2004 19:14

oj tez mialem problemy z zonealarme wszystko zniknelo jak reka odjac jak zmienilem na inny firewalle np NISP!!!

epol 21.06.2004 19:23

Niedawno był podobny temat na forum.

KubuśPL 21.06.2004 19:53

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
Komp zwiecha sie napewno dlatego ze fierewall blokuje porty eMuła bo uważa z połączenie jest wykonywane przez jakiegos trojana, spróbuj może wyłączyć w Zone Alarmie blokowanie portów eMuła, lub zmień program na np. eDonkeya lub Overneta...
PS. Witamy na forum

No witam witam!
Ale problem w tym, że ja mam wyłączonego Zone Alarma i komp nadal się zawiesza!

piotrek123 21.06.2004 20:10

Musisz całkowicie odinstalować ZoneAlarm, miałem taki sam problem i założyłem podobny wątek nie dawno:)

epol 21.06.2004 20:23

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Musisz całkowicie odinstalować ZoneAlarm, miałem taki sam problem i założyłem podobny wątek nie dawno

Pisałem i o tym, ale oni mnie nie słuchają ;)

Piterniel 21.06.2004 20:34

Cytat:

Napisany przez KubuśPL
Pomocy!!!
Całkiem niedawno zainstalowałem sobie eMula: v0.42g a potem dorzuciłem moda: MorphXTv3.0bin no i zaczęło się. Muł uruchamiał się niby poprawnie, ale po chwili zawieszał się i nic nie można było zrobić. Po odłączeniu internetu wszystko wracało do normy a po ponownym podłączeniu internetu znów to samo przez chwilkę ok a potem znów się zawieszał. Problem ten zniknął a jakże po odłączeniu ZoneAlarm'a i eMule śmiga niby dobrze, ale... No właśnie sie mogę się połączyć z dużymi serwerami bo mam oczywiście LOWID. No to wyłączyłem zaporę połączenia internetowego (pracuję na XP Proffessional). Po wyłączeniu zapory eMule łączy się z dużymi serwerami i mam nawet HIGHID, ale teraz znów eMule mi się zawiesza po chwili od uruchomienia. Co jeszcze mogę zrobić?! Już mi się skończyły koncepcje. POMÓŻCIE PROSZĘ!!!!!!

Tio znaczy, że połączyłeś te 2 wersje Muła ?

Pawel_k 21.06.2004 20:38

a mi zonealarm poza tym blokowal jeszcze udostepnianie neta na 2 kompa :|

piotrek123 21.06.2004 21:11

Epol, no to trza ich lać!;)

KubuśPL 21.06.2004 21:14

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Tio znaczy, że połączyłeś te 2 wersje Muła ?

A tak połączyłem tzn najpierw zainstalowałem 42g a potem przekopipwałem wszystko z katalogu Morpha do katalogu 42g tak jak mi polecił to zrobić znajomy, podobno fachowiec! A to źle czy dobrze że tak zrobiłem. Sorry za GŁUPIE pytania, ale ja jeszcze jestem strasznym amatorem w tej dziedzinie i dopiero zaczynam się uczyć. Dzięki z góry za wszelkie porady!

Kasprzak 21.06.2004 21:50

Odinstaluj ZoneAlarm i po klopocie
i albo na NIS (NPF)
albo na Kerio :)

epol 21.06.2004 22:43

No to sprawie im lanie, ale nie dzisiaj bo juz mie sie nie chce.

KarolluZ 21.06.2004 23:08

hmmm.... dwie wersje muła połączone w jedną ? Ciekawe.... hmmm.... a ja tam bym proponował zostać przy jednej, normalnej wersji...albo oficjalnej albo modzie. A może po prostu zmień wersje mułka na inną...może na innego moda. W sumie nie wiem jakie masz łącze... ale polecam NeoMule ;)

Piterniel 21.06.2004 23:17

Nie polacam takich praktyk :D bo mody mają całkiem (no prawie) inny kod od Oryginalnego eMule i porostu może coś się ze sobą nie gryść i zwisy :D. Spróbuj moda tego co masz lub Pawcio, ale wersja 4.05 by LiTE znajdziesz na www.osiol.com :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:47.