Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Czym demultiplexing? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/czym-demultiplexing-36249/)

grzes07 22.06.2004 11:39

darmowym programem ktory to wykonuje jest TSCV 0.84 w polaczeniu Mplex uzyskasz pliki *mpv i *mpa (video i audio)

pykson 22.06.2004 10:53

Cytat:

Napisany przez OscarCD
TMPGEnc demultiplexuje, ale pliki wynikowe nie są wczytywane do DVDLaba (nie sprawdzałem przyznam, czy po zmianie rozszerzenia nie byłoby OK, ale i tak ten program odpada, bo nie jest Free). Chodzi mi o to, by legalnie w miejscu gdzie pracuję czasem w tle właczyć demultiplexowanie plików, które dalej spokojnie obrobię sobie w domu. Chciałbym taką operację powtarzać wielokrotnie...

ale czy to taka wielka oszczednosc czasu to demultiplexingowanie w miejscu pracy? bo te pliki trzeba przeniesc (moze nagrac na DVD?) do pracy, a potem je przeniesc do domu (znowu nagrac?), wiec troche czasu na to schodzi - ale jezeli masz powod to Twoja sprawa, wydaje mi sie ze to nie jest warte zachodu

dvdlaba mozna uzywaz przez 30 dni a potem kupic albo odinstalowac, zawsze to 1 miesiac zabawy

OscarCD 22.06.2004 09:24

TMPGEnc demultiplexuje, ale pliki wynikowe nie są wczytywane do DVDLaba (nie sprawdzałem przyznam, czy po zmianie rozszerzenia nie byłoby OK, ale i tak ten program odpada, bo nie jest Free). Chodzi mi o to, by legalnie w miejscu gdzie pracuję czasem w tle właczyć demultiplexowanie plików, które dalej spokojnie obrobię sobie w domu. Chciałbym taką operację powtarzać wielokrotnie...

Kris 22.06.2004 07:39

Cytat:

Napisany przez OscarCD
Jest jakiś darmowy program przygotowujący (demultiplexujący) pliki mpeg do formatów akceptowanych przez DVDLab (np. *.mpv i *.mp2). Potrzebuję takiego programu do używania w miejscu, gdzie inne rzeczy (np. DVDLab) nie są pożądane.

Spróbuj DVD2DVD-R i odznacz tylko 'Start Authoring', 'Force Encoding', i koniecznie 'Delete unnecessary files'. Program po De-Multiplexowaniu możesz wyłączyć.
Tylko mozesz tak zrobic jeden TitleSet...

Pozdrawiam,

grzes07 22.06.2004 07:09

Tmpgenc nie jest programem darmowym ale dobry wybor

Ufil123 22.06.2004 02:36

Cytat:

Napisany przez OscarCD
Jest jakiś darmowy program przygotowujący (demultiplexujący) pliki mpeg do formatów akceptowanych przez DVDLab (np. *.mpv i *.mp2). Potrzebuję takiego programu do używania w miejscu, gdzie inne rzeczy (np. DVDLab) nie są pożądane.

wystarczy jak użyjesz Tmpegnc........ w File -> MPEG Tools.. -> Simple De-multiplex (lub De-multiplex)

pykson 22.06.2004 00:21

jezeli Ci nie demultiplexinguje tego mpega to sproboj zmienic rozszerzenie w mpega na m2p lub m2v, czasem udaje sie wtedy zaimportowac to wtedy do dvdlaba i on to zdemultiplexinguje, ale nie wiem czy zawsze dziala.

OscarCD 21.06.2004 23:20

Czym demultiplexing?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:13.