![]() |
Jak nagrać płytę w formacie mp3 ???
Po nagraniu płyty z plikami mp3 wszystko wygląda jak trzeba ale po włożeniu jej do przenośnego odtwarzacza kolejność odtwarzania nie jest właściwa. Kto wie w czym problem leży ?
Manszard |
Nie znam czegos takiego jak "wlasciwa" kolejnosc. W moim przenosnym odtwarzaczu sam wybieram sobie jak chce aby piosenki byly odtwarzane/segregowane, i wtedy ciesze sie wlasciwa kolejnoscia :D
|
jedyny problem z "kolejnoscia" jaki ma moj odtwarzacz mp3 rozwiazal sie po odkryciu, ze nie lubi zbyt gleboko ukrytych katalogow. jesli jednak znajdzie wszystkie wlasciwie, to odczytuje je zawsze w pierwszej kolejnosci (nazwa bez znaczenia). poza tym dobrze przypilnowac alfabetu przy pojedynczych plikach.
|
Dla mnie nie jest to ciekawe rozwiązanie gdyż w grę wchodzi nie muzyka w 128 Kbps Stero lecz audycje (voice) 32 Kbps Mono czyli około 45 godzin pocięte na 20 minutowe pliki więc kilka dni by zajęła identyfikacja kolejności plus dołączenie do każdej płyty "rozkładu jazdy".
Po kilku testach znalazłem także nie ciekawe rozwiązanie a mianowicie każda audycja w oddzielnym folderze a w nich podfoldery dla każdego pliku oddzielny i chociaż audycje występują w różnej kolejności to prznajmniej poszczególne ich części czymają się kupy. Manszard |
a utwory ponumerowales (nie mowie o tagach)?
|
zmień nazw plików w ten sposoób:
001_plik1.mp3 002_plik2.mp3 itd. wtedy powinno działać |
Oj wystarczy 01.mp3. Ale lepiej 01_-_tytuł.mp3
|
Może nie odkryłem nic nowego ale jestem prawie pewien że za to ponosi winę Windows
w nowy folder o nazwie "0" wstawiłem dwanaście nowych podfolderów o nazwach od "A" do "L" i do każdego z tych podfolderów wrzuciłem przypadkowy plik mp3 zmieniając tylko nazwy także od "A" do "L" i teraz wystarczy kliknąć prawym na folderze "0" i wybrać "znajdź" i nic nie wpisując - "wyszukaj". i już widzę w jakiej kolejności będą odtwarzane mp-trójki Lekarstwem na to chyba będzie nagranie "obrazu" a dpiero z "obrazu" wypalanie płyty Także zauważyłem opcję w programie "EAC" chyba o nazwie "validate" czy coś podobnego z opisem dotyczącym właśnie kolejności nazw w systemie Windows. Manszard |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:18. |