![]() |
Poradzcie Mi
Mam pytanko, a raczej 3 pytanka:
1- potrzebuje informacji jakim programem moge nagrać napisy na film divx, tak żebym miał jeden plik zamiast dwa(film+napisy) 2- czy istnieje jakis program którym moge połączyć np film który jest na dwóch płytach do jednego pliku, żebym miał na dysku zamiast 2*700MB - 1,4GB w jednym pliku filmowym jeżeli istnieje coś takiego to prosze o nazwe programiku 3- jakim programem moge skonwertować film avi do formatu DVD , tak żeby filmy chodziły na odtwarzaczu stacjonarnym (format VCD mnie nie interesuje) z góry dzięki za odpowiedzi pozdro |
1.VirtalDub z pluginem Subtitler
2.VirtualDub ........file -> append AVI segment 3.Cinema Craft Encoder (CCE) lub Tmpegnc Plus (polecam ten pierwszy) ale przerobienie filmu z avi do mpg2 nie wystarczy musisz zrobic jescze Authoring (czyli zamienić mpg2 na Vob'y - stworzyć strukture płyty dvd czyli VIDEO_TS I AUDIO_TS)> Do tego możesz wykorzystac TmpegncDVDAuthor pozdrawiam |
3 - Ulead DVD Workshop 2 - dobry i prosty, "sam" przygotowyje i nagrywa na DVD.
|
A wiec
1 - Bardzo prostym programem ktorym wykonasz kompresje *avi do SVCD, nie musisz sie wglebiac w tajniki ustawien itp. jest FilmMachine rowniez korzysta z encodera CCE (CCE szukasz na wlasny rachunek lub mozesz wykorzystac wersje Trial + plugin EclCCE w zaleznosci jaka masz wersje CCE) Jak zainstalowac ten plugin kliknij na ponizszy link http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/strona2.php Opis wykonania SVCD wykorzystujac FilmMachine znajdziesz na stronie ktora podalem ponizej, tam masz wszystko pokazane i opisane jak kompresowac film, jak dodawac napisy (napisy przed dodaniem nalezy wczesniej przerobic ale wszystko jest opisane). Mozna korzystac rowniez z innych programow jak Tmpgenc, DVD2SVCD lecz te nie naleza do programow typu "kliknij i idz dalej" gdy zaznajomisz sie co nieco na temat kompresji video wtedy mozna przeskoczyc na wyzsza polke (to moje zdanie) tutaj masz ten link obslugi programu FilmMachine http://www.divx.howto.pl/modules.php...howpage&pid=90 A do wykonania struktury plyty DVD polecam DVDLab bardzo fajny program lecz nalezy go dobrze poznac, moze latwiejszym w obsludze jest program jak napisano w powyzszym poscie "Ulead DVD Workshop 2". Ale wybor nalezy do ciebie |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:42. |