Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Dwuwarstwowa i 12-krotna Super Multi nagrywarka DVD GSA-4120B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dwuwarstwowa-12-krotna-super-multi-nagrywarka-dvd-gsa-4120b-36259/)

teperek 29.06.2004 08:21

Niestety gdzie 2 Polaków tam 3 zdania. Jeden woli Pionka, drugi Nec-a, trzeci Liteona. Ja kupilem LG - to moje drugie - i jestem zadowolony. Miałem GMA4020B, a teraz GSA4081B. Jak wpadną jakieś pieniążki to na pewno zmienie na LG DL :)

latet 28.06.2004 21:21

Cytat:

Napisany przez piotrek123
latet nie obraź się, ale ja tam na twoim miejscu kupiłbym za 400zł pionka.

Pionek jest cool, to wiem, ale ja chciałem DVD-RAM, poza tym o LG też czytałem same dobre rzeczy.

latet

piotrek123 28.06.2004 19:59

latet nie obraź się, ale ja tam na twoim miejscu kupiłbym za 400zł pionka.

rafkup 28.06.2004 16:30

zzzz

Jak 3 dni temu, to ja bym na Twoim miejscu oddal ten naped i skorzystal z niezgodnosci towaru z umowa :D.

seksoteka 28.06.2004 16:24

Cytat:

Napisany przez latet

:bicz: :bicz:

latet

nie ma sensu się tak katować ;-)) przecież jakbyś czekał to nigdy byś sprzętu nie kupił. Za rok wyjdzie nowy model z prędkością x16. Ja też czekałem, czekałem ponad rok z kupnem nagrywarki, ale tutaj kwestią była cena - model 4040 chciałem brać za 1300 i dobrze, że pieniążki były potrzebne na inny cel, bo kupiłem 4082 za 490 zł. A z tym modelem 4120 nie było wiadomo do końca czy wejdzie, bo dowiadywałem się u źródeł w lg i dystrybutorów. Za pół roku jak rynek DL się ustabilizuje, to wtedy możesz coś myśleć. Póki co dla bajeru pt. DL nie ma sensu pchać się w te nagrywarki. Nie zdziwię się jak do 4081/2 wyjdzie bios z obsługą DL ;-)

papa
luk

latet 27.06.2004 17:52

Cytat:

Napisany przez teperek
Z www.benchmark.pl -
LG Electronics : wprowadza na polski rynek szybką, wieloformatową nagrywarkę DVD - GSA-4120B, potrafiącą zapisywać płyty dwuwarstwowe. Jest ona jedną z pierwszych nagrywarek DVD, dostępnych w sprzedaży, osiągających prędkość zapisu 12x. Dzięki temu w ciągu jednej sekundy może zapisać do 16 MB danych. Urządzenie obsługuje praktycznie wszystkie obecne na rynku nośniki DVD i CD-R, w tym płyty dwuwarstwowe. Dodatkowo, GSA-4120B potrafi zapisać profesjonalne płyty DVD-RAM z prędkością 5x. Prędkość zapisu poszczególnych rodzajów płyt wynosi odpowiednio: DVD-R - 8x, DVD-RW - 4x, DVD+R - 12x, DVD+RW - 4x,DVD-RAM - 5x,DVD+R(dwuwarstwowa) -2,4x, CD-R - 40x, CD-RW - 24x. Szybkość transmisji danych dla nośników CD to 6000 KB/s (max 40x), a DVD - 22160 KB/s (max 16x). Instrukcja obsługi w języku polskim znajduje się na załączonej do każdego zestawu płycie CD. Ponadto LG będzie dostarczać polskojęzyczną instrukcję do dołączanego oprogramowania. W Polsce nagrywarka Super Multi DVD GSA-4120B będzie dostępna w sprzedaży od końca czerwca br. Sugerowana przez producenta cena urządzenia wynosi 559 zł.

Shit... jakbym ten post zauważył 3 dni temu, to bym się wstrzymał z zakupem... a tak - kupilem LG4082B za ok. 500 zł. Wprawdzie wiedziałem, że już niedługo ma się pojawić nowszy model LG (DL), ale sądziłem, ze będzie duzo droższy i nie chciałem już dłużej czekać...

No to za karę:

latet

seksoteka 22.06.2004 23:18

z tego co słyszałem, to ma mieć dl, ale to nie jest do końca pewne, więc warto poczekać. Ale jak znam życie to jest kwestią biosu do napędu i wcześniej czy później wypuszczą takowy, ale na razie i tak nie ma sensu, bo płytki dl będą drogie na początku.

teperek 22.06.2004 10:54

Dwuwarstwowa i 12-krotna Super Multi nagrywarka DVD GSA-4120B

Z www.benchmark.pl -
LG Electronics : wprowadza na polski rynek szybką, wieloformatową nagrywarkę DVD - GSA-4120B, potrafiącą zapisywać płyty dwuwarstwowe. Jest ona jedną z pierwszych nagrywarek DVD, dostępnych w sprzedaży, osiągających prędkość zapisu 12x. Dzięki temu w ciągu jednej sekundy może zapisać do 16 MB danych. Urządzenie obsługuje praktycznie wszystkie obecne na rynku nośniki DVD i CD-R, w tym płyty dwuwarstwowe. Dodatkowo, GSA-4120B potrafi zapisać profesjonalne płyty DVD-RAM z prędkością 5x. Prędkość zapisu poszczególnych rodzajów płyt wynosi odpowiednio: DVD-R - 8x, DVD-RW - 4x, DVD+R - 12x, DVD+RW - 4x,DVD-RAM - 5x,DVD+R(dwuwarstwowa) -2,4x, CD-R - 40x, CD-RW - 24x. Szybkość transmisji danych dla nośników CD to 6000 KB/s (max 40x), a DVD - 22160 KB/s (max 16x). Instrukcja obsługi w języku polskim znajduje się na załączonej do każdego zestawu płycie CD. Ponadto LG będzie dostarczać polskojęzyczną instrukcję do dołączanego oprogramowania. W Polsce nagrywarka Super Multi DVD GSA-4120B będzie dostępna w sprzedaży od końca czerwca br. Sugerowana przez producenta cena urządzenia wynosi 559 zł.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:07.