![]() |
ltr52327s
Pomóżcie. Wgralem flasha w wesji QS0E ze strony porducenta. I nagrywarka przy wypalaniu pali ale nie do konca i zostwia kawalke plyty pusty. Doradzcie jaki jest najlepszy flash do tej wypalarki.
|
Może spróbuj poprzedni firmware wgrać za pomocą MTK Win Flash.
Tutaj są porady http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm oraz http://seba.wsm.wielun.pl/exe-bin.htm |
co to znaczy pali ale nie do konca? wiecej szczegolow by sie przydalo!
czy wywala jakis komunikat z bledem? jaki program? a moze po prostu nie zapelniles do konca plyty :P :haha: |
Nagralem napewno do konca (cala plata). Uzywam Nero 6.3.1.15 Ultra Editon.
Podajcie mi jesli mozecie najlepszego flasha do tej nagrywarki. A komunikatu zadnego nie ma tylko ze wypalilo sie 100%. |
no ale to co nagrales jest na cd, da sie to odczytac?
|
Nagrywalem plyte audio. I z wieza nie czyta mi osatnich 3 piosenek.
|
a komp?
|
Bla Bla Bla :P w kompie zapewne działa.
Tryb DAO nagrywaj 8x-12x zmien płyty (inny kolor spodu) |
Wydaje mi sie ze to jest wina flasha. Jaki wy teraz uzywacie i jaki mozecie mi polecic?
|
Czesć Polecam QS0C Oficjalna. Uzywam jej i jak narazie żadnych błędów przy nagrywaniu:spoko:
|
no ale nie odpowiedziales jak na kompie sprawuje sie ta plyta!
|
W kompie plyta dziala normalnie. W wiezy nie czyta ostatnich 3 piosenek. Plyty sa dobre bo juz od dawna na nich nagrywam i wszystko jest ok. Ostatnio mam nawet taki bajer ze nagrywarka przy starcie nagrywania nie potrafi zaczac nagrywac, slychac tylko takie lekkie buczenie. Przed zmiana biosy w nagrywarce wszystko bylo ok. Nie posiadam starej wersji biosu. A na QS0C to mam wlasnie bajer z tym buczeniem.
|
Ten efekt buczenie jest rowniez na najnowszym biosie. Wypalarka zaczyna nagrywac i buczy. pozniej jest taki efekt ze staje, startuje i znowu staje. W koncu zacznie wypalac.
|
Panowie wiem w czym problem. Nagralem sterowniki aspii (nowe) i one marsily. Nagralem na nowo system i nie ma juz efektu buczenia i tych startow i stopow. Jest jeszcze to nagrywanie plyty nie do konca. Mam nowy bios ze strony producenta. Pomozcie.
|
Ja też mam nagrywarkę ltr52327s, od niedawna mam też problemy z nagrywaniem. Też odrazu nie nagrywa, kilka minut wchodzi na obroty, zwalnia, słycha buczenie. Dopiero po kilku minutach zaczyna nagrywać. Czasami też niechce wyczyścić CD-RW.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:07. |